Ο Ακροδεξιός Πάνος Καμμένος καλλιεργεί και εκμεταλλεύεται το εθνικιστικό κλίμα σπέρνοντας πολεμοκαπηλία!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση στη βουλή που αφορά στην ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, σήμερα απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένος σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη στη Βουλή σχετικά με τις εκτιμήσεις για έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδιαίτερης οξύτητας αντιπαράθεση προκάλεσε η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο, για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσαν και οι αναφορές στην αντίδραση του υπουργού ‘Αμυνας απέναντι στην κλιμακούμενη προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας.

«Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας δέχεται καθημερινά προκλήσεις από την Τουρκία, τόσο φραστικές όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, και σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε τον εθνικό σχεδιασμό. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Σε κάθε παράβαση, σε κάθε υπερπτήση και το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώνεται είναι ελληνικό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΩΣ

Αυτό που δεν μας λένε ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι φερέφωνα είναι πια θεωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα και πως καθορίζονται.

Ότι στο Αιγαίο ζούμε τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ να υπάρχουν θαλάσσια χωρικά ύδατα στα 6 ν.μ. και πρόθεση επέκτασης από την Ελλάδα στα 12 ν.μ. που δεν το δέχεται κανείς διεθνώς γιατί θα μετέτρεπε το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη και θα εξαφάνιζε τα διεθνή ύδατα!
Για αυτό η Ελλάδα διατηρεί εναέρια στα 10 ν.μ., ένα ακόμη παραλογισμό!
Διαφορετικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα.
Κάτι που δεν το αναγνωρίζει κανείς ΔΙΕΘΝΩΣ!
Είναι η παραβίαση του FIR παραβίαση εθνικής κυριαρχίας;

Διεθνολόγοι απαντούν ότι ο έλεγχος από μια χώρα ενός καθορισμένου διεθνούς εναέριου χώρου δεν ισοδυναμεί σε καμιά περίπτωση με άσκηση κυριαρχίας, ούτε αποτελεί πρόκριμα για μελλοντική επέκταση του εύρους του εθνικού εναέριου χώρου. Πρόκειται αποκλειστικά για ζώνες αρμοδιότητας!
Η αρμοδιότητα αυτή ανατέθηκε το 1952 στην Ελλάδα, για όλο το Αιγαίο, κατά την Ευρωπαική Διάσκεψη για την εναέρια κυκλοφορία, χωρίς αμφισβήτηση από την Τουρκία.

Η Τουρκία άρχισε να αμφισβητεί το καθεστώς αυτό τον Αύγουστο του 1974, με έναυσμα την σύγκρουση για το Κυπριακό, προσπαθώντας να εδραιώσει μέση γραμμή στο Αιγαίο μεταξύ των δύο περιοχών πληροφόρησης.
Σε ότι αφορά τα πολεμικά αεροσκάφη, η Αθήνα απαιτεί τα τουρκικά πολεμικά που πετούν στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου να της υποβάλλουν σχέδια πτήσης και να τίθεται υπό την επίβλεψη της ελληνικής εναέριας κυκλοφορίας.

Όμως τα πολεμικά δεν έχουν τέτοια υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο.
Για αυτό τα τουρκικά αεροσκάφη δεν υποβάλλουν.
Όμως τη μη υποβολή η Αθήνα την χαρακτηρίζει παραβίαση του ελληνικού FIR, όρος που δεν υφίστανται με βάση το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα κατασκευάζει δικούς της κανόνες που δεν ισχύουν διεθνώς και στη συνέχεια εξανίσταται που παραβιάζονται.
Επιπλέον, προβαίνει σε συνεχείς αναχαιτίσεις και παρενοχλήσεις των τουρκικών πολεμικών με το πρόσχημα ότι παραβιάζουν το ελληνικό FIR με το να μην τους έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης

Αυτά υποστηρίζει στο βιβλίο του ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ο καθηγητής Αλέξης Ηρακλείδης.
Η Τουρκία από τη μεριά της θέλει μοιρασιά του Αιγαίου.
Και προσπαθεί να επιβάλλει αυτή την απαίτηση στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με στρατιωτικά μέσα.

Ουσιαστικά μιλάμε για δύο αδίστακτες κυβερνήσεις και άρχουσες τάξεις.
Η ελληνική άρχουσα τάξη δύο φορές -το 1995 και φέτος- προώθησε τον εποικισμό βραχονησίδων για να αποκτήσουν υφαλοκρηπίδα και να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο, ενώ η Τουρκία προβάλλει το καθεστώς των γκρίζων ζωνών.
Στην πραγματικότητα οι Τσίπρας-Καμμένος παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν και το αντίστροφο.
Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιοτητες καμμενου
Η επιθετικότητα των μεν αποπροσανατολίζει από τα μνημόνια και τα σκληρά αντεργατικά μέτρα, επιβάλλει εθνική ενότητα και κλίμα εθνικής ανασφάλειας, δικαιολογεί την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και τους τρελούς εξοπλισμούς.

Οι προκλήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τα επικίνδυνα επεισόδια που προκαλεί ο ακροδεξιός ΥΕΘΑ Καμμένος, με την πλήρη στήριξη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ως αποτέλεσμα να διατηρούν και προπαγανδίζουν τον παρεμβατικό ρόλο του ΝΑΤΟ και να τρίβουν τα χέρια τους οι πολεμικές βιομηχανίες από τις απευθείας αναθέσεις!

Για αυτό δεν αναζητούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιοτητες καμμενουΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται αδίστακτα στις ΗΠΑ και αγοράζει τρελά εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας τους Μεγαλοιδεατικούς στόχους:
ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος παγκόσμιων ενεργειακών και εμπορικών ροών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται προκλητικά στον λαό μας.
Θεωρούμε ότι η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν σε αυτούς τους πολεμικούς-επιθετικούς-εθνικούς αστικούς στόχους της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου.

Η κυβέρνηση Ερντογάν χρειάζεται τον εθνικισμό για να αποπροσανατολίζει τον Τουρκικό λαό από την αναπτυσσόμενη οικονομική κρίση, να παρουσιάζεται ως παράγοντας ασφάλειας σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας, να βρίσκει και να νομιμοποιεί τη βάση συμμαχίας της με τους φασίστες Γκρίζους Λύκους, ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα εγκαθιστώντας το καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που απαιτεί η σύνθεση του πολιτικού Ισλάμ με τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Πρέπει να πούμε ΟΧΙ. Πρέπει να αντιδράσουμε.
Τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στους προκλητικούς εξοπλισμούς και στον εντεινόμενο κοινωνικό πόλεμο, όποια μορφή και αν λάβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *