Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου – Στάση εργασία και συμμετοχή στην εκδίκαση παραπομπής των παιδιάτρων

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/5/2017 από 9-12 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

​Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 9-12 διαμαρτυρόμενη για την ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης και για συμπαράσταση – συμμετοχή στην εκδίκαση της παραπομπής των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνης βρέθηκαν και βρίσκονται πάντα δίπλα στον άρρωστο που πάσχει, δίπλα στον ανασφάλιστο, δίπλα σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής, με προσωπικές θυσίες ακόμη και όταν το νοσοκομείο βρέθηκε για χρόνια σοβαρά υποστελεχωμένο από προσωπικό. Αυτό γιατί θεωρούμε την δημόσια ποιοτική και δωρεάν υγεία την βασικότερη λειτουργία μιας κοινωνίας και την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου προσωπικό στόχο για τον καθένα μας. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι δικαστικών διεκδικήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς με αποτέλεσμα την απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού, την αμυντική ιατρική αλλά και την άρνηση νέων γιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσοκομείου μας.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμπαραστέκεται και στηρίζει τους διωκόμενους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής από σεβασμό στην έννοια του δικαίου, την αξία των συναδέλφων και αναγνωρίζοντας το έργο που έχουν προσφέρει στον Ρεθεμνιώτη και σε όλους μας.

Συγχρόνως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παράλογη ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης και της επιπλοκής της ασθένειας και προτείνει να ανοίξει από την αρχή η συζήτηση για τους όρους της ποινικοποίησης.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *