Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Με πολύ προσοχή παρακολουθήσαμε την εκπομπή της ΕΡΤ1 ΕΡΤ REPORT με τίτλο: “Αγία Σκουριά”.
Είδαμε μέσα σ’ αυτήν πολλά σημεία που είναι άκρως ενδιαφέροντα, διαφωτιστικά και αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν αυτά που εδώ και χρόνια προσπαθεί να αναδείξει το κίνημά μας.

Το ρεπορτάζ ανέδειξε με τρόπο αμερόληπτο, το τεράστιο πρόβλημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Β. Α Χαλκιδική, στην ουσία του. Η εταιρεία ELDORADO GOLD και όσοι την υποστηρίζουν στο κερδοσκοπικό, καταστροφικό πρόγραμμά της, εκθέτουν σε ένα τεράστιο κίνδυνο καταστροφής όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Η ομάδα των δημοσιογράφων ανέδειξε τα προβλήματα θέτοντας καίρια ερωτήματα σε επιστήμονες και κατοίκους, εξαρτημένους και μη, από την εταιρεία. Δυστυχώς για τα στελέχη της εταιρείας το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αναγκάσθηκαν δημόσια να παραδεχθούν ότι αυτά που έλεγαν μέχρι τώρα, για να καθησυχάσουν τους κατοίκους και τους υπεύθυνους, δεν ισχύουν.

Μπορείτε να διαπιστώσετε τα παραπάνω παρακολουθώντας την εκπομπή λεπτό προς λεπτό.  

Μέχρι την επανάληψη της εκπομπής, που θα γίνει στις 23/12/2017 στις 18.00, το Κίνημά μας θα επανέλθει αναλύοντας λεπτομερέστερα τα διάφορα σημεία του ρεπορτάζ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *