ΑΤ Ομόνοιας! Μία πρόχειρη αναδρομή

● Νοέμβρης του 2006 και ένας μετανάστης από το Μακρέμπ επιστρέφοντας σπίτι του με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μετά από κράτησή του στο ΑΤ Ομόνοιας, άφησε την τελευταία του πνοή.

● 5 Νοεμβρίου 2006 καταγγέλονται αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας, ότι κακοποίησαν και έβρισαν χυδαία δύο μετανάστριες από τη Γεωργία επειδή ακριβώς είναι μετανάστριες.

● Ιούνιος του 2007 και ένα βίντεο με μετανάστες που εξαναγκάζονταν από αστυνομικούς να χτυπούν ο ένας τον άλλον έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Οκτώ χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2015, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 70.000 ευρώ σε κάθε θύμα για τον εξευτελισμό και την κακοποίηση. Το περιστατικό είχε διαδραματιστεί στο ΑΤ Ομόνοιας.

● Σεπτέμβρης του 2016 και το ΑΤ Ομόνοιας θα πρωταγωνιστήσει στον εξευτελισμό μικρών παιδιών, τα οποία «εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν και εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου.» Σχετική καταγγελία έγινε από το «Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών/τριών». Παρενέβη εισαγγελέας, άγνωστη η τύχη της εισαγγελικής παρέμβασης

● Σεπτέμβρης του 2017 καταγγέλεται από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ξυλοδαρμός μετανάστη μουσικού δρόμου μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας από δύο αστυνομικούς, μπροστά στον αξιωματικό υπηρεσίας.

● 30 Ιανουαρίου 2018 συλλαμβάνεται με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση, η ασκουμένη δικηγόρος Μαρίνα Δ., οταν προσήλθε στο ΑΤ Ομόνοιας να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό μετανάστη δεμένου με χειροπέδες (θυμίζει κάτι;) από αστυνομικούς του ΑΤ Ομόνοιας και παραπέμπεται με την αυτόφωρη διαδικασία. 

● 5 Σεπτέμβρη 2018 Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 47χρονος.Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει εάν ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια ή εάν είναι αποτέλεσμα της συμπλοκής με τους αστυνομικούς. Ερευνάται επίσης το κατά πόσο θα έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο ο 47χρονος πριν οδηγηθεί στο Α.Τ. Ομονοίας.

● Ζακ, απλά
Είναι μόνο κάποιες από τις καταγγελίες..
Προφανώς και καταδικάζουμε τη βία, απ όπου και αν προέρχεται !!!

Αλέκα Ζορμπαλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *