Το “Βορειοηπειρωτικό” είναι ένα ακροδεξιό και ψυχροπολεμικό κατασκεύασμα,

Όλοι όσοι θεωρούν ότι μετά τη μυθολογία του “μακεδονικού” μας χρειάζεται να αποκτήσουμε και “αλβανικό” προσφέρουν τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη υπηρεσία.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην Αλβανία η ελληνική μειονότητα ΔΕΝ υφίσταται καταπίεση (ως μειονότητα), όπως και δεν υπέστη καταπίεση (ως μειονότητα) ούτε επί “κομμουνιστικού καθεστώτος”. Αναγνωρισμένη ήταν, σχολεία είχε, εφημερίδες, έως και μειονοτικό κόμμα απέκτησε μετά το 1990.

(Εμείς πάλι έχουμε το όριο του 3% που φτιάχτηκε για να μην υπάρχει μειονοτικό κόμμα στη Θράκη)

Ο κύριος όγκος της μειονότητας καιρό τώρα δεν είναι στην Αλβανία αλλά στην Ελλάδα γιατί ήδη από τη δεκαετία του 1990 μπορούσαν να μεταναστεύσουν με ειδικό καθεστώς.
Το ελληνικό κράτος έχει οριστικά και αμετάκλητα πει ότι δεν έχει καμία αξίωση εκεί. Το είπε το 1914 και το είπε και το 1945. end of story
Όπως και αντίστοιχα δεν υπάρχει θεμα Τσαμουριάς. Το ξέρουμε εμείς, το ξέρει και η αλβανική πλευρά, το έχουν διαμηνύσει οι διεθνείς οργανισμοί.

Το “Βορειοηπειρωτικό” είναι ένα ακροδεξιό και ψυχροπολεμικό κατασκεύασμα, μια φαεινή ιδέα των μοναρχοφασιστών σε συνεργασία με τους αγγλοαμερικανούς. Και η ΜΑΒΗ σε όλες τις παραλλαγές πρακτόρικη και φασιστική

Μεταπολιτευτικά το “Βορειοηπειρωτικό” ήταν πάντοτε υπόθεση της Ακροδεξιάς και των φασιστών και η ΣΦΕΒΑ όπως και ο Σεβαστιανος ό,τι χειρότερο είχε η ελληνική δεξιά.

Ακόμη χειρότερα, σήμερα όποιος το συντηρεί, σε πολιτικούς χώρους ή στα ΜΜΕ ξεχνά ότι το μόνο που θα κάνει είναι να πυροδοτήσει “εμφύλιο πόλεμο” των φτωχών. Γιατί στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων είναι αλβανοί μετανάστες και τα παιδιά τους, με τα τελευταία να είναι έλληνες πολίτες.

Όποιος θέλει να τροφοδοτήσει το ρατσισμό παίζει με τη φωτιά.
Tο ίδιο και όποιος θέλει να ξυπνήσει βαλκανικά φαντάσματα

Κείμενο του Παναγιώτη Σωτήρη που αλιεύσαμε από την προσωπική του παρουσία στο φ/β

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *