Σχετικά με τα χθεσινά περιστατικά στα Εξάρχεια.

Επειδή βγήκε σήμερα ο Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών και είπε τα εξής: «Τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των Αστυνομικών, κλειδώθηκαν μέσα στο Καφενείο και ως εκ θαύματος, ενώ έχει προηγηθεί το χτύπημα δέκα λεπτά πριν, είναι εκεί η κυρία Κούρτοβικ, λες και ήταν έτοιμη, λες και πρέπει να πηγαίνουμε κι εμείς τώρα με δικηγόρους, να βάζουμε κι εμείς το νομικό μας τμήμα από το σωματείο, να συνοδεύει την ΟΠΚΕ και τα ΥΑΤ στο σημείο».

Για μια κοπέλα που φωνάζει «θα σπάσετε την πόρτα και θα τραυματίσετε κόσμο», είπε ότι «να ορίστε, και ο Ρουβίκωνας βρέθηκε εκεί».
Και αυτό το αστέρι της δημοσιογραφίας, ο Γιώργος Παπαδάκης, λέει μετά τον Μαυροειδάκο: «αυτός λοιπόν είναι ο διάλογος που γίνεται μεταξύ μελών του Ρουβίκωνα και ανδρών της ΟΠΚΕ, και μέσα στο μαγαζί είναι τα 30 άτομα που είχαν καταφύγει εκεί μετά την επίθεση».

Η εντύπωση που αποκομίζει λοιπόν κάποιος από τα λεγόμενα τους και από τη λεζάντα «Αντιεξουσιαστές κλείστηκαν σε καφενείο παρουσία δικηγόρου και δεν επετράπη η είσοδος σε Αστυνομικούς», είναι πως όσοι επιτέθηκαν στη διμοιρία της Τρικούπη, πήγαν όλοι μαζί στο Καφενείο μετά, κλείδωσαν τις πόρτες και είχαν ειδοποιήσει από πριν δικηγόρο να βρίσκεται εκεί.

Πρώτον, και η Κούρτοβικ και η Παπαρρούσου που ήρθαν στο μαγαζί ήταν σε κοντινή απόσταση μιας και διατηρούν γραφεία δίπλα. Όλο αυτό κράτησε τόση ώρα που και στη Σαλαμίνα αν βρίσκονταν οι δικηγόροι θα είχαν προλάβει να έρθουν. Και προφανώς όταν απειλούν να προσάγουν μαζικά όλους τους θαμώνες ενός μαγαζιού, αυτό που κάνεις είναι να καλέσεις δικηγόρους και κόσμο, γιατί όλοι ξέρουμε πως αν έμπαιναν μέσα, όπως προσπάθησαν να κάνουν μια-δυο φορές, θα άρχιζαν να χτυπάνε κόσμο αδιακρίτως, με τον ίδιο τρόπο που ήθελαν να προσάγουν όλο τον κόσμο αδιακρίτως, με τον ίδιο τρόπο που βλέπαμε να προσάγουν και να ξυλοφορτώνουν κόσμο απ’ έξω αδιακρίτως.

Δεύτερον, μέσα στο Καφενείο υπήρχαν 25-30 άτομα που βρίσκονταν εκεί και έπιναν τη μπύρα τους, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και περαστικοί που πήγαιναν στα σπίτια τους. Άνθρωποι που βρίσκονται κάθε μέρα εκεί γιατί εκεί είναι το στέκι τους. Αναγκάστηκαν να κλειδωθούν μέσα όταν άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα και όταν περικύκλωσαν το μαγαζί ΟΠΚΕ και ΜΑΤ.

Tρίτον, η κοπέλα που ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι θα σπάσει η τζαμαρία δεν φαίνεται καν. Πρέπει να έχει μαντικές ικανότητες ο Μαυροειδάκος για να συμπεραίνει πως κάποιος είναι μέλος του Ρουβίκωνα μόνο από τη φωνή.

Τους χάλασε που δεν πρόλαβαν να συλλάβουν κανέναν την ώρα της επίθεσης, οπότε αποφάσισαν να κάνουν μαζικά προσαγωγές απλά για να πουν ότι κάνουν κάτι. Τους χάλασε επίσης που σ’ αυτό το παράλογο που θέλουν να επιβάλλουν σαν κανονικότητα, να μπαίνουν δηλαδή στα μαγαζιά και να μαζεύουν όποιον τους καπνίσει, υπήρξε αντίδραση. Τους χάλασε που κόσμος ήξερε τα δικαιώματα του και κάλεσε δικηγόρους προκειμένου να τα υπερασπιστεί. Τους χάλασε που μαζεύτηκε κόσμος απ’ έξω για να υπερασπιστεί όσους βρίσκονταν μέσα, ακριβώς επειδή αντιλήφθηκαν αυτό το παράλογο της μαζικής προσαγωγής. Ξέρουμε ότι τους χάλασαν όλα αυτά και ότι αν είχαν την επιλογή θα είχαν γεμίσει τη ΓΑΔΑ χθες με όποιον απλά πέρναγε από τα Εξάρχεια, αλλά τα στημένα σενάρια κάπου είναι καλό να σταματάνε.

Το τραγικό σε όλο αυτό, είναι πως ένα μέλος του Ρουβίκωνα που όντως βρισκόταν απ’ έξω και διαμαρτυρόταν για ό,τι συνέβαινε συνελήφθη αναίτια και σήμερα περνάει εισαγγελέα. Ξαναλέω πως σ’ αυτή τη σύλληψη ήμασταν όλοι και όλες μπροστά. Ο άνθρωπος φώναζε και συνελήφθη την ώρα που πήρε εντολή η Αστυνομία να αποχωρήσει. Για να δημιουργήσουν πανικό πέταξαν κρότου λάμψης και χημικά, ο κόσμος άρχισε να τρέχει, και μέσα σε όλο αυτό τον πανικό τον τράβηξαν, τον έσυραν, τον χτύπησαν και τώρα μαθαίνουμε ότι του φόρτωσαν και το μισό ποινικό κώδικα επειδή απλώς διαπίστωσαν πως είναι μέλος του Ρουβίκωνα.

ps. Kαι όση ώρα γινόταν αυτό, βλέπαμε μέσα από το μαγαζί τα νταλαβέρια στην πλατεία να συνεχίζονται κανονικά.

Πηγή: Αννούλα Χιονιά – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *