Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η Εξέγερση ως τμήμα της επαναστατικής στρατηγικής” συνδιοργάνωση Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος & ΟΡ.Μ.Α

Στα πλαίσια του ανακοινωμένου κύκλου ανοικτών ιδεολογικών & πολιτικών εκδηλώσεων Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος & ΟΡ.Μ.Α., το Σάββατο 30/11 στη Νομική έλαβε χώρα η πρώτη εκδήλωση με θέμα “Η Εξέγερση ως τμήμα της επαναστατικής στρατηγικής”. Με εισηγήσεις από τις δύο οργανώσεις και πληθώρα τοποθετήσεων από μέλη και συντρόφους, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση για τα καθήκοντα των οργανώσεων με αναφορά στην επαναστατική στρατηγική και την προσέγγιση της εξέγερσης. Έγινε εκτενής αναφορά τόσο στις δύο πολιτικές εξεγέρσης των τελευταίων 50 χρόνων στον ελλαδικό χώρο (Νοέμβρης 1973 – Δεκέμβρης 2008), όσο και στην ανάγκη προετοιμασίας των οργανώσεων και της εργατικής τάξης για την επόμενη ευκαιρία που θα δωθεί. Μέσα σε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας και μαζικών κινητοποιήσεων, η εξέγερση είναι στην επικαιρότητα και σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τεθούν οι αιχμές πάνω στα εργαλεία και την ανασύνταξη μας σε αυτό τον στόχο.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει δύο επόμενες ανοικτές συζητήσεις:

Η δεύτερη θα αφορά το Διεθνισμό ως κρίσιμο συστατικό όρο της αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και θα διοργανωθεί τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου 2020. Το πρόβλημα των εθνολαϊκών στρατηγικών αλλά και η εμφάνιση διαδηλώσεων κάτω από εθνικές σημαίες (π.χ. κίτρινα γιλέκα) δημιουργούν νέα μπερδέματα στις δυνάμεις που αναφέρονται στην ανατροπή του καπιταλισμού.

Η τρίτη θα αφορά τον ρόλο της νεολαίας και την παρέμβαση των επαναστατικών δυνάμεων στους αγώνες της, και θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη του 2020.

________________________________
OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *