Αναζητείται… Ιφιγένεια

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας πλήρη στοιχεία για το πώς, πού και σε τι ποσά ανά μέσο ενημέρωσης διανεμήθηκαν τα κονδύλια της κρατικής διαφήμισης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν απολύτως σωστή και έγινε στον σωστό χρόνο.

Μέρες τώρα η κυβέρνηση καλείται να δώσει τα στοιχεία και σφυρίζει αδιάφορα. Οι εκκλήσεις αυτού του είδους, τόσο από ΜΜΕ όσο και από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Ηρθε η ώρα της συνταγματικά κατοχυρωμένης διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο διαφυγής. Ή θα δώσει τα στοιχεία που ζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή θα αγνοήσει προκλητικά το Σύνταγμα παραβιάζοντας το πολίτευμα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα πράξει το δεύτερο. Ο κλοιός έχει σφίξει. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη αναταραχή.

Κάτι τέτοιες στιγμές, όταν η εξουσία αδυνατεί να καλύψει τις παρανομίες που έχει κάνει, αναζητείται ο αποδιοπομπαίος τράγος. Τις προηγούμενες ημέρες αυτός άκουγε στο όνομα Στ. Πέτσας, ο οποίος έβγαινε μπροστά, λόγω της θέσης του, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με απείρου κάλλους ανοησίες.

Αλλά φαίνεται πως εκείνος είχε μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση. Τη μοιρασιά σε ημετέρους, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκαναν πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, μαζί με επίσης έμπιστα στελέχη του «επιτελικού κράτους». Δηλαδή, ουσιαστικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτός πρέπει να καλυφθεί και να βγει «καθαρός». Το κόλπο, όμως, της διανομής σε ημετέρους δεν κρύβεται. Τα στοιχεία θα δοθούν. Ποιος θα πάρει την ευθύνη του σκανδάλου αν ο Στ. Πέτσας αρνηθεί -αυτό κάνει μέχρι στιγμής- να γίνει Ιφιγένεια;

Την ευθύνη να βρεθεί το πρόβατο που θα οδηγηθεί στη σφαγή έχει αναλάβει ο προσωπικός πολιτικός σωματοφύλακας του Κυρ. Μητσοτάκη -αυτός τα λέει πριν από αυτόν- ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δύσκολος ο ρόλος του. Την εταιρεία που διαχειρίστηκε τη διαφημιστική εκστρατεία δεν μπορεί να την κάψει. Τους συγγενείς του πρωθυπουργού επίσης. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είναι άνθρωποι της αυτοθυσίας για λογαριασμό άλλων. Κύριε Πέτσα, εσείς τι λέτε;

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *