Επέτειος Γρηγορόπουλου: Καταστολή και αστυνομική αυθαιρεσία – Δεκάδες προσαγωγές

Με φόντο την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων αλλά και εντονότατη αστυνομική παρουσία με δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιούνται οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για την 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, ενταση επικράτησε στα Εξάρχεια, καθώς αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών» εγκλωβίζοντας πολίτες που ήθελαν να προσεγγίσουν στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και σε διάφορα άλλα σημεία περιμετρικά της περιοχής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες προσαγωγές πολιτών, ακόμη και δικηγόρων αλλά και μελών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβολευτικής Αριστεράς.

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης (Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Νωρίτερα ο Θανάσης Καμπαγιάννης είχε δηλώσει στην «Εφημερίδα των Συνακτών» πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ’ άτομο προσέλευση».

Ανάλογη αντιμετώπιση από τις αστυνομικές δυνάμεις με ξύλο αλλά και προσαγωγές διαδηλωτών υπήρξε τόσο στα Χανιά όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *