Παρέλασε στην Ελληνική Βουλή, χειροκροτούμενο, το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ

Mυξοκλαίνε οι συριζαίοι για την παρέλαση του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων. «Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά, όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα», δήλωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη.

Δεν τους είδαμε, όμως, να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους την ώρα που η σκατόφατσα τούς μιλούσε. Και στο τέλος τους είδαμε να χειροκροτούν, έστω και καθισμένοι (νεοδημοκράτες και πασόκοι, μαζί με όλο το υπουργικό συμβούλιο, χειροκροτούσαν όρθιοι). Μόνο τέσσερις συριζαίοι (Φίλης, Δρίτσας, Γκιόλιας, Βαρεμένος) σηκώθηκαν και αποχώρησαν ήσυχα, προσπαθώντας να κρατήσουν τα νύχια των χεριών τους καθαρά, αν και βουτηγμένοι ως το λαιμό μέσα στα σκατά (για να θυμηθούμε τον Μπρεχτ).

Τι είχε γίνει; Ο Ζελένσκι έβαλε να μιλήσουν και δύο στρατιωτικοί, δηλώνοντας ότι είναι Ελληνες της Μαριούπολης. Οχι πως έχει σημασία, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς και οι δύο μίλησαν στα ουκρανικά, ανέφεραν μόνο τα μικρά τους ονόματα, ενώ ο ένας ήταν κουκουλοφόρος! Ναι έγινε και αυτό: κουκουλοφόρος μίλησε στην Ελληνική Βουλή, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των βουλευτών και του υπουργικού συμβουλίου! Ολόκληρης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή!

«Ολα τα λεφτά», όμως, ήταν ο άλλος, που δήλωσε περήφανος μαχητής του Τάγματος Αζόφ, που πολεμάει τον «ρωσικό ναζισμό», όπως ο παππούς του είχε πολεμήσει τους ναζί! Δεν ξέρουμε τι έκανε ο παππούς του, όμως ο νεοναζιστής εγγονός δεν ανέφερε το στρατό στον οποίο συμμετείχε (αν συμμετείχε) ο παππούς του, τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ με αρχιστράτηγο τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός στρατός που πολεμούσε τους ναζιστές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι οι δωσίλογοι του Στεπάν Μπαντέρα, που οι Ζελένσκηδες τον ονόμασαν «εθνικό ήρωα της Ουκρανίας».

Προς τι η έκπληξη, όμως; Ούτε βδομάδα δεν έχει περάσει από τη μέρα που ο Ζελένσκι δήλωσε στο ακροδεξιό FOX News, ότι το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ «είναι αυτό που είναι», αλλά «όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και υπερασπίζονται την πατρίδα!

Τι είχε προηγηθεί; Δημοσίευμα στις 31 Μάρτη της αμερικάνικης ΜΚΟ Human Rights Watch, που κάθε άλλο παρά ως φιλορωσική μπορεί να χαρακτηριστεί, που αποκάλυπτε ότι ουκρανοί στρατιωτικοί του Τάγματος Αζόφ διέπραξαν εγκλήματα πολέμου σε βάρος ρώσων αιχμαλώτων πολέμου. Το δημοσίευμα του HRW αναφερόταν σε βίντεο που δείχνουν ουκρανούς στρατιωτικούς να πυροβολούν ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα πόδια και άλλους να τους υποβάλλουν σε βασανιστήρια.

Το ερώτημα που έθεσε στον Ζελένσκι ο Μπρετ Μπάιερ του FOX News ήταν το εξής: «Θέλω να ξεκαθαρίσετε κάτι για εμάς. Υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις για το Τάγμα Αζόφ που λέγεται ότι είναι ένας ναζιστικός παραστρατιωτικός οργανισμός στη χώρα σας και υπάρχουν εκθέσεις ότι έχουν προβεί σε θηριωδίες. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι αμερικάνοι πολίτες για ουκρανικές μονάδες όπως το Τάγμα Αζόφ;». Και η απάντηση του Ζελένσκι ήταν η εξής: «Το Αζόφ είναι αυτό που είναι. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Ολα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί απ’ αυτούς τους εθελοντές μας όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα»!

Ούτε λέξη για τα εγκλήματα πολέμου που κατήγγειλε όχι η Ρωσία, ούτε κάποια φιλορωσική οργάνωση, αλλά το αμερικάνικο HRW. O Zελένσκι κάλυψε πλήρως τους νεοναζιστές εγκληματίες, με τη βεβαιότητα ότι και το αμερικάνικο ακροδεξιό δίκτυο και όλη η δυτική προπαγάνδα θα τον καλύψει. Κι επειδή ξέρει ότι στον ελληνικό λαό δεν υπάρχει και τόση συμπάθεια για τον ίδιο, την κυβέρνησή του και τον στρατό του, κουβάλησε το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ μέσα στην Ελληνική Βουλή, για να το παρουσιάσει σαν… αντιναζιστικό και… ομογενειακό.

Από μια άποψη θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, γιατί μέσα στο φανατισμό και την αλαζονεία του δεν είχε την ικανότητα να κρίνει τι τον βοηθάει στην Ελλάδα και τι όχι. Αποκαλύφθηκε μπροστά μας ως ένας πρακτορίσκος του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, που στηρίζεται στους νεοναζιστές του Τάγματος Αζόφ, στους φασίστες του Δεξιού Τομέα και στον φιλοδυτικό συρφετό της ουκρανικής αστικής τάξης. Αυτός είναι ο δήθεν «αγωνιστής της ελευθερίας». Οσο για το «ελευθερία ή θάνατος», που είχε το θράσος να εκστομίσει, τα συνεχή παζάρια με τους ρώσους ιμπεριαλιστές για το τι θα «δώσει» αποδεικνύουν πόσο το εννοεί.

Σήμερα, με το σόου στην Ελληνική Βουλή, πήραμε μια ακόμα απόδειξη για τον ιμπεριαλιστικό και άδικο χαρακτήρα αυτού του πολέμου απ’ όλες τις πλευρές.

ΥΓ. Από το φασιστικό σόου της Βουλής απείχαν το ΚΚΕ (που καταγγέλλει τον πόλεμο ως ιμπεριαλιστικό) και το κόμμα του Βελόπουλου (με τη γνωστή φιλορωσική στάση), ενώ το ΜέΡΑ26 επέλεξε την ερμαφρόδιτη στάση της παρουσίας με ένα βουλευτή (με το επιχείρημα ότι δεν συμφωνούσε με τον μονόλογο του Ζελένσκι).

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Μία απάντηση στο “Παρέλασε στην Ελληνική Βουλή, χειροκροτούμενο, το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ”

  1. Βρε μπούφοι της ΚΟΜΠΛΑ τι διαμαρτυρεσθε;Αυτές είναι οι λογικές των ίσων αποστασεων έτσι έφθασε η ΕΕ να εξομοιώνει κομμουνισμό φασισμό!Τώρα το πήρατε χαμπάρι μπουφοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *