Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέματα Μητσοτάκη

Στο αίτημα συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ονόματα όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε για ακόμα μια φορά ψέμματα όταν υποστήριζε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ονόματα.

Κατέρρευσε η σκευωρία Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η απαντητική επιστολή της ΑΔΑΕ στον αρχηγό της αξιωματικής δεν περιελάμβανε ονόματα «στόχων» της ΕΥΠ, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα πως παραπλάνησε τους πολίτες με όσα αποκάλυψε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας.

Επικαλέστηκε δε πως ο ίδιος έχει στην κατοχή του την επιστολή του Χρ. Ράμμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνεπώς γνωρίζει τι περιελάμβανε. «στόχων» της ΕΥΠ, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα πως παραπλάνησε τους πολίτες με όσα αποκάλυψε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Επικαλέστηκε δε πως ο ίδιος έχει στην κατοχή του την επιστολή του Χρ. Ράμμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνεπώς γνωρίζει τι περιελάμβανε.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχική του επιστολή στην ΑΔΑΕ, υπέβαλε αίτημα για ενημέρωση για την άρση απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα περιελάμβανε τα ονόματα αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των Κωνσταντίνου Φλώρου, Κωστή Χατζηδάκη, Χαράλαμπου Λαλούση, Θεόδωρου Λάγιου, Αριστείδη Αλεξόπουλου και Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Η δε απάντηση της ΑΔΑΕ και του Χρήστου Ράμμου στο αίτημα Τσίπρα ήταν η επιβεβαίωση της άρσης του απορρήτου των έξι αυτών αριθμών από την ΕΥΠ. Με απλά λόγια, η επιβεβαίωση ήρθε για την άρση του απορρήτων των τηλεφωνικών αριθμών των παραπάνω προσώπων, τους οποίους άπαντες γνωρίζουν πως ανήκουν στον καθέναν εξ αυτών.

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ψέματα Μητσοτάκη

Για “θλιβερή παρουσία” του κ. Μητσοτάκη που “επιβεβαίωσε την ενοχή του” κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές δημοσιεύουν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην οποία απάντησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρουν, “πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη”.

“Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου”, σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, τονίζοντας πως “δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς”. “Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά”, σχολιάζουν.

Όσον αφορά τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής, αναφέρουν πως “άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους”.

“Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο «σκάνδαλο υποκλοπών», αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους”, προσθέτουν και συνεχίζουν:

“Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ”.

“Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022»”, καταλήγουν.

Πηγή: Κουτί Πανδώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *