Με τη Σοφία ή με την Αγία Σοφία;

Πηγή: Νόρα Ράλλη – “ΕφΣυν”

Κάτσε να τα βάλω στη σειρά, μη χάσω κάνα δάχτυλο στο μέτρημα:

– Κάτι βιασμοί έγιναν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Δ. Λιγνάδη, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τον ήξερε, η γυναίκα του πρωθυπουργού απολύτως δεν τον ήξερε και η υπουργός Πολιτισμού ξεγελάστηκε από το υποκριτικό του ταλέντο (η δόλια).

– Κάτι ακροπόλεις τσιμεντώθηκαν, αλλά δεν ήταν δα και ο Παρθενώνας!

– Κάτι αρχαία αποκόπηκαν βίαια από τον χώρο τους, ώστε να καταστραφούν μεν, να βγάλει και τζάμπα κάτι ακόμη εκατομμύρια ο εργολάβος του μετρό δε, εφόσον το έργο καθυστερεί. Αλλά δεν ήταν δα και τίποτα σοβαρά αρχαία. Δεν ήταν και η Συλλογή Στερν!

– Κάτι υποκλοπές έγιναν (ή γίνονται;), αλλά ο πρωθυπουργός δεν ξέρει απολύτως τίποτα και αν κάτι πήρε τ’ αφτί του (εκεί, στο κυριακάτικο τραπέζι με τη Μαρέβα που «ξεχτίζει» μουσεία, τον Δημητριάδη που κρυφακούει και τον Μπακοζάν που φυτεύει φοίνικες), το βρήκε κάπως λάθος, αλλά όχι και τελείως λάθος.

– Κάτι καλλιτέχνες έχουν βγει σε κάτι δρόμους και για κάτι αγωνίζονται. Θέλουν να μην τούς περνάνε για χομπίστες, αλλά για επαγγελματίες. Αφού δώσαν επαγγελματικά δικαιώματα στα Κολέγια της Κεραμέως – δεν τους φτάνει;

– Κάτι που το λένε «δημόσια Παιδεία» υποβαθμίζεται, αλλά βγήκε η Κεραμέως στην Τσιμτσιλή και απεκατέστησε την εικόνα της.

– Κάτι παιδάκια με καρκίνο δεν θα μπορούν να λάβουν θεραπεία δωρεάν, γιατί ιδιωτικοποιείται το μοναδικό ουσιαστικά πλήρως εξοπλισμένο ογκολογικό νοσοκομείο στο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά έχουμε τον Πλεύρη υπουργό Υγείας και κοιμάμαι ήσυχη.

– Κάτι εκατομμύρια, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, είχε ζημιά το Δημόσιο (εσύ κι εγώ δηλαδή) από τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου, που λέει πως δεν είναι έτσι, γιατί έχει τα χαρτιά (που δεν βρήκε το ΣΔΟΕ) σπίτι της!

…δεν μου φτάνουν τα δάχτυλα. Τώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *