Της Τ. Γ.
Την Μυτιλήνη θα επισκεφτεί, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας, ο Ναπολεοντάκης της συμφοράς.
Η Λέσβος βιώνει σήμερα μια κρίση, μεγαλύτερη κι από κείνη του 2010. Δεκάδες λουκέτα μπαίνουν καθημερινά σε μαγαζιά, δίνοντας μια θλιβερή όψη ακόμα και στην προκυμαία της πόλης. Η δραματική μείωση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο, δημιουργεί ασφυξία στην οικονομία του τόπου. Η ανεργία αυξάνει, όπως και η υποβάθμιση και η απομόνωση του νησιού με τις αστρονομικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τα σαπάκια πλοία στα δρομολόγια της γραμμής. Η δε δημιουργία της φυλακής στη Βάστρια, μέσα στο δάσος, δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Κι αν όλα τούτα είναι ανύπαρκτα στον εικονικό κόσμο ευμάρειας που με απύθμενο θράσος πλασάρει ο κυβερνητικός θίασος, προστατευμένος από ασφαλίτες και πετσωμένα ΜΜΕ, για μας είναι η δυσβάσταχτη πραγματικότητα μας. Γι’ αυτό υποδεχόμαστε τον ωτακουστή Μινχάουζεν με δύο πανό , αναρτημένα σε κεντρικό σημείο της διαδρομής του.

Υ.Γ. Χτες το γνωστό σύνθημα που “στόλισε” της λαμαρίνες της προκυμαίας, δείγμα κι αυτό λατρείας της νεολαίας στο πρόσωπο του λαοπρόβλητου, σβήστηκε άμεσα.

0 Comments