Ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή την κόντρα Κασσελάκη – δικαστών

Πυρ ομαδόν εξαπολύουν όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση στοχεύοντας την Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την δημόσια αντίδραση της σε τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Και σε γενικές γραμμές δεν έχουν άδικο … με μια διαφορά όμως. Οτι όπως συνήθως, η προσέγγιση που κάνουν είναι εντελώς επιφανειακή. Αποφεύγουν να κάνουν την παραμικρή αναφορά στην ταξική αποστολή της αστικής “δικαιοσύνης” και επικεντρώνονται να εντάξουν τις τοποθετήσεις τους σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χαρακτηριστικό το παρακάτω σχόλιο της Αντας Ψαρρά στην σημερινή “ΕφΣυν”.

…ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΣΕ Η ΕνΔΕ

Δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η έκδοση ανακοίνωσης του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την αναφορά του Σ. Κασσελάκη στο δικαστικό και δημοσιογραφικό σύστημα που πρέπει να ξεδοντιαστεί. Μπορεί να είναι απολύτως σιωπηλό το προεδρείο σε όσα αδιανόητα γίνονται (και) στη Δικαιοσύνη επί επιτελικού κράτους ακόμα και στο θέμα των υποκλοπών, της τραπεζικής ασυλίας κλπ., αλλά όλα κι όλα! Δεν θα μιλάει έτσι ξεδιάντροπα ένας «συριζαίος»! Λες και περιμένει η ΕνΔΕ ένα «αριστερό» στραβοπάτημα για να εκδώσει ανακοινώσεις.

Ακόμα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου για την αναστολή ποινής που δόθηκε στην καταδικασμένο Λιγνάδη την είχε αποδώσει στα κινήματα, στις «πλατείες» και σε όσους τα υπερασπίζονται, δηλαδή στην Αριστερά.

Αντίθετα όταν ο υπουργός κ. Γεωργιάδης (και όχι μόνο) μιλούσε όχι για σύστημα αλλά για παραδικαστικό κύκλωμα εισαγγελέων και μετά χαρακτήρισε το δικαστικό βούλευμα παράλογο, λέγοντας «ο καθένας (σ.σ. δικαστής) αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του. Σε ντροπή ή σε τιμή», δεν ενοχλήθηκε το προεδρείο και αρκέστηκε σε μια πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση χωρίς ονοματεπώνυμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *