Χατζηδάκης και λεφτόδεντρα.

Γράφει ο mitsos175

«Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες, είναι λεφτά των φορολογουμένων…» το γνωστό παραμύθι με τα λεφτόδεντρα, είπε ο υπουργός – υπάλληλος εταιρείας ρεύματος. Όχι της ΔΕΗ, άλλης.
Ας δούμε λοιπόν, αν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου είχε πει «λεφτά υπάρχουν». Αλήθεια είπε. Απλά ήταν τα δικά μας τα οποία πήραν οι τοκογλύφοι με τα Μνημόνια.

Φυσικά υπάρχουν χρήματα και μάλιστα πάρα πολλά. Τόσα ώστε να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ! Η χώρα μας στηρίζει την οικονομία των πολυεθνικών που είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι οποίες πουλάνε όπλα.
Θα πίστευα λοιπόν τους νεοφιλελέ που λένε πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα αν δεν δίναμε 9 δις για «αόρατα παλτά» F-35. Που τα βρήκαμε και μάλιστα τα αγοράζουμε διπλάσια από όσο αγόρασαν άλλοι;

Δε μπορεί, κάποιο λεφτόδεντρο φύτρωσε και μάλιστα έκανε πολλούς καρπούς. Εκτός αν καρποφορούν μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πέτσωμα των ΑΡΔ πχ.
Μια και τους αναφέραμε. Τσιράκια των εφοπλιστών, τα ψέματα σας δε θα αλλάξουν τη γνώμη μας για τους μεγαλοκαρχαρίες. Αν κάποιοι πχ δεν ξέρουν τι να κάνουν τα χρήματα τους, ας τα δώσουν σε όσους ξέρουν. Τους φτωχούς. Κι αν δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, γιατί έχεις αντιδικία με τα αδέρφια σου πχ; Σεβαστείτε να σεβαστούμε.

Πίσω στα λεφτόδεντρα. Τα λεφτόδεντρα υπάρχουν για πολλά. Για όπλα, για ρουσφέτια, για μίζες. Έχουμε λεφτόδεντρα για να διορίσουμε το βαφτιστήρι μπάτσο, αλλά δεν έχουμε για νοσοκόμους. Έχουμε για το παπαδαριό, αλλά όχι για γιατρούς λες κι έχει μεγαλύτερη σημασία να πάει στον άλλο κόσμο ο ασθενής διαβασμένος κι όχι να σωθεί, να παραμείνει ζωντανός! Ποιος κάνει πολιτική; Ο Χάρος;

Έχουμε για μεγάλους περιπάτους, απευθείας αναθέσεις, ρεμούλες, μίζες, λοβιτούρες, έχουμε για να ταΐσουμε τα κηφηναριά της Βουλής, όλους τους μετακλητούς, τα κομματόσκυλα, αλλά δεν έχουμε για τους εργαζόμενους! Δεν έχουμε για τους αγρότες, παρόλο που κάποιοι που το παίζουν αγρότες παίρνουν χιλιάρικα τα οποία δεν δικαιούνται.

Υπάρχουν φυσικά λεφτόδεντρα για τους οχετούς των εφοπλιστών, τα γλειφτρόνια τους ΑΡΔ, για ξέπλυμα και κουκούλωμα εγκλημάτων δεν υπάρχουν όμως για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, για σιδηροδρόμους της προκοπής! Πολύ μυστήρια αυτά τα λεφτόδεντρα! Ακατάδεκτα στους πολλούς εμφανίζονται μόνο σε πλούσια παλιοτόμαρα.

Για τους αγρότες θα πω το εξής: Όσοι δεν είναι μεγάλοι τσιφλικάδες είναι μεγάλα κορόιδα γιατί ψήφισαν ΝΔ. Το έκαναν γιατί τους πούλησαν φύκι για μεταξωτή κορδέλα, τους έταξαν πως θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις. Στην κυβέρνηση ξέρουν πως το Μάρτη πρέπει να γυρίσουν στα χωράφια. Οπότε κερδίζουν απλά χρόνο.

1 F-35 θα το πάρουν 215 εκατομμύρια. Θα πάρουν 40 τέτοια «παλτά». Στους αγρότες ξέρετε πόσα έδωσαν; 85! Με ένα λιγότερο ένα μόνο, οι αγρότες θα έπαιρναν 300 αντί 85! Να τα λεφτόδεντρα.
Καλά μυαλά. Ίσως στην επόμενη χρεοκοπία κρεμαστούν μερικοί μαυραγορίτες. Αυτοί κι αν βρίσκουν λεφτόδεντρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *