Ε, όχι δα, κύριε Νικήτα Κακλαμάνη! Δεν το χάφτουμε το άνοστο παραμύθι σας…

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Σήμερα στο χώρο του διαδικτύου ένα από τα πρώτα θέματα που σχολιάζονται είναι το άρθρο του γνωστού δεξιού πολιτικού, βουλευτή της ΝΔ, κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη στην εφημερίδα “Εστία της Κυριακής”, με τίτλο: «Η ήττα είναι μια μεγάλη “καμπάνα” – Ξέρουμε για ποιον χτυπάει»

 Όπως όλοι σχολιάζουν, το άρθρο αυτό στρέφεται εναντίον της ηγεσίας του Μητσοτάκη, απ’ αφορμή την πρόσφατη πολύ μεγάλη μείωση των ψήφων και των ποσοστών της ΝΔ στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Από το σχετικό ρεπορτάζ και τον σχολιασμό της ιστοσελίδας “Ίσκρα” του κυρίου Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις της για το  άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη:             

“Γράφει ο Νικήτας Κακλαμάνης : «Το σοκαριστικό ποσοστό της αποχής και η άνοδος των “δεξιών” απομιμήσεων, χωρίς σοβαρές προτάσεις και πρόγραμμα, δεν είναι ένα απλό “καμπανάκι” για την κυβέρνηση. Είναι μια μεγάλη “καμπάνα”. Και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει…», και συνεχίζει:

«Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός θα εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γιατί είναι σαν να παρακολουθεί ο πολίτης να “παίζουμε μουσικές καρέκλες” και να αλλάζουμε απλά θέσεις στο παιχνίδι».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει πως «η μερίδα του λέοντος σε επίπεδο ευθυνών βαραίνει την κυβέρνηση», αναφέροντας πως η τακτική διακυβέρνησης του «προχωράμε τόσο όσο» έφερε στην επιφάνεια ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς:

«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό».

Στην αρχή δε του άρθρου, πέραν της «Εθνικής μας Μοναξιάς» του Δημήτρη Μητροπάνου τονίζει πως η πολιτική δεν είναι σόου μπιζ επικαλούμενος ένα στόχο του Γιάννη Μηλιώκα: Όπως αναφέρει η πολιτική δεν είναι λάιφ στάιλ, δεν είναι φούμαρα, δεν είναι «τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα».

«Τώρα- όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία», αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο “πατρίδα”) τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο “πατριωτισμός” στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει.

Με “λεξιλόγιο πολύ ελληνικό”, λοιπόν, πιστεύω πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα. Με μια εξωτερική πολιτική χωρίς εκπτώσεις, που θα απαντά καταλλήλως σε συστηματικές προκλήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων», τονίζει.”.                                            

Αυτά γράφει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην “Εστία” και αυτά βρίσκει αξία σχολιασμού η ιστοσελίδα του κυρίου Λαφαζάνη σε σχέση με το άρθρο Κακλαμάνη. Δικαιούμαστε λοιπόν τώρα με τη σειρά μας, να θέσουμε κι εμείς τα παρακάτω ερωτήματα και να εκφράσουμε τις ακόλουθες σκέψεις σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του άρθρου:   

Μα τώρα είναι ποτέ δυνατόν να πάρουμε εμείς στα σοβαρά τα άνοστα παραμύθια του Νικήτα Κακλαμάνη για την ύπαρξη  κάποιας δήθεν “λαϊκής δεξιάς” στη δυστυχισμένη χώρα μας; Τι το “λαϊκό” ή φιλολαϊκό έχουν όλα αυτά που γράφει ο Κακλαμάνης, πέρα από ορισμένες εθνικιστικές, πατριδοκάπηλες στην ουσία τους, κορόνες, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα; Αυτές οι εθνικιστικές κορόνες του άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη είναι το συνηθισμένο καταφύγιο εκείνου του αντιδραστικού πολιτικού που δεν διαφέρει σε τίποτα κατ’ ουσίαν από τους άλλους στα πιο μεγάλα ζητήματα της πολιτικής που αφορούν το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου.

Μπορεί βέβαια τα εθνικιστικά κηρύγματα Κακλαμάνη να συγκινούν κάπως την ιστοσελίδα του κ  Λαφαζάνη, αλλά αυτά απλώς αποκρύπτουν την πραγματική ουσία των πολιτικών θέσεων του Νικήτα Κακλαμάνη. Και να γιατί:

Ε. όχι δα, κύριε Νικήτα Κακλαμάνη! Δεν το χάφτουμε το άνοστο παραμύθι σας…

➤ Όταν ούτε αυτός ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης ούτε κανένας άλλος σαν κι αυτόν εντός της ΝΔ δεν τολμούν, όπως και ποτέ ως σήμερα δεν τόλμησαν να βγάλουν άχνα ενάντια στην αντιδραστική θατσερική οικονομική και κοινωνική πολιτική του Μητσοτάκη, τα μέτρα του οποίου τα ψήφισαν και τα ψηφίζουν στη Βουλή όλα τους ανεξαιρέτως κι όλοι τους από κοινού, με χέρια και με ποδάρια…

➤ Όταν επίσης ο κ. Κακλαμάνης και οι όμοιοί του δεν ξεστομίζουν ούτε μία λέξη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την υποτέλεια της Ελλάδας, όταν δεν τολμούν να πουν λέξη ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την ΕΕ… Tότε η  πρακτική τους αυτή βοά για την πραγματική ουσία των θέσεών τους. Γιατί τότε έμπρακτα βέβαιως αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται κανενός είδους “λαϊκή δεξιά” στα πρόσωπα αυτά, στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και στους ομοίους του.

Η όποια διαφωνία τους βρίσκεται μόνο στην τακτική, στο περιτύλιγμα και στον τρόπο σερβιρίσματος του κοινού αντιλαϊκού αυτού προγράμματός τους. Η κλίκα που εκφράζει ο Κακλαμάνης ανησυχεί σοβαρά πλέον για το γεγονός ότι η άλλη, η κυρίαρχη μέσα στη δεξιά παράταξη κλίκα του Μητσοτάκη, συμπεριφερόμενη αλαζονικά απέναντι σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία -όπως ένα μανιασμένος ταύρος μέσα σε υαλοπωλείο-, θα οδηγήσει τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, που θα υπονομεύσει οριστικά και αμετάκλητα κάθε δεσμό της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας με το κατάστημα αυτό που λέγεται ακόμα “ΝΔ”.

Θα υπονομεύσει κάθε ουσιαστική δυνατότητα των πολιτικάντηδων της δεξιάς να προσεγγίσουν ξανά αυτό το λαό, που τους γυρίζει ήδη την πλάτη. Φοβούνται ότι έρχεται και για δαύτους κάτι ανάλογο με αυτό που έπαθε ο γνωστός κοστουμαρισμένος “κεντροδεξιός”  αρχιφασίστας των Ηλυσίων πεδίων του Παρισιού, το πασίγνωστο εκείνο ζιγκολό που γίνηκε πρόεδρος της Γαλλίας με τα λεφτά της γραίας,  για να βυθίσει τη χώρα στην πείνα και στο ξύλο, και ο οποίος σε λίγο θα ψάχνει να βρει μέχρι και το … δικό του το κουκί στην κάλπη. (Κι αλίμονο του αν δεν το βρει, γιατί τότε ακόμη και η ζαπλουτη η γραία θα τον πετάξει στα αζήτητα, χωρίς μερίδιο στη διαθήκη της!!)

Φοβούνται λοιπόν ο Κακλαμάνης και οι παρόμοιοι της εδώ δεξιάς ότι ο Μητσοτάκης, εκτελώντας τις εντολές που έλαβε από τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους, χωρίς ίχνος “πολιτικής τακτικής”, σφαγιάζοντας με μεθόδους Πινοτσέτ τη ζωή του λαού, δεν θα αφήσει τελικά καμία βάση μελλοντικής πολιτικής δράσης μέσα στο λαό των στελεχών της δεξιάς, ούτε εκείνων δηλαδή του τύπου Νικήτα Κακλαμάνη!

Και εάν μεν κάτι υποκείμενα της πολύ “ανωτέρας κοινωνικής υποστάθμης” σαν τον ίδιο το Μητσοτάκη, που έχουν αναλάβει τη διατεταγμένη αποστολή του οδοστρωτήρα, όντως δεν τους ενδιαφέρει και πολύ το πολιτικό τους μέλλον μέσα στην Ελλάδα, γιατί τα ξένα αφεντικά τους, τους προορίζουν ήδη για διεθνείς θέσεις έμπιστων λακέδων στα υπερεθνικά όργανα του δυτικού ιμπεριαλισμού,(ΝΑΤΟ, Κομισιόν ΔΝΤ κλπ), οι υποδεέστερου κοινωνικού επιπέδου πολιτικάντηδες της εγχώριας δεξιάς, τύπου Κακλαμάνη, καίγονται, τσουρουφλίζονται και κόπτονται στα σοβαρά για το δικό τους το πολιτικό μέλλον, που βρίσκεται αποκλειστικά μέσα στην Ελλάδα -και το οποίο η τακτική του Μητσοτάκη και των θατσεροχουντικών πιράνχας που τον πλαισιώνουν, το υπονομεύει ανεπανόρθωτα!

Ο Κακλαμάνης βλέπει εκατομμύρια ψηφοφόρων να μουτζώνουν πλέον με χίλιους δυο τρόπους τη ΝΔ, εξαιτίας της τακτικής με την οποία εφορμά καταπάνω στις ζωές και δικαιώματά τους η κλίκα Μητσοτάκη και εύλογα ανησυχεί για το πολιτικό μέλλον το δικό του και των ομοίων του στην αστική πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Προσπαθεί λοιπόν να δείξει στην παράταξή του ότι, έτσι όπως το πηγαίνει η κλίκα Μητσοτάκη, το παραφορτωμένο μέχρις εξαντλήσεως και ανελέητα ξυλοκοπούμενο αυτό γαϊδουράκι, ο ελληνικός λαός, αυτός ο λαός που σήμερα οι Μητσοτάκηδες δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα, θα αφηνιάσει σε κάποια στιγμή, ίσως όχι και τόσο μακρινή!

Και τότε ουαί και αλίμονο στους τυράννους του από τις κλωτσιές που θα φάνε, όλοι τους χωρίς διάκριση, τουλάχιστον όσοι από δαύτους θα βρίσκονται τη μοιραία εκείνη στιγμή στην ακτίνα δράσης του αφηνιασμένου αυτού ζωντανού -κι όχι στις Βρυξέλλες, στη Νιού Γιορκ και την Ουάσιγκτον! Αυτό φοβάται πολύ βάσιμα ο Κακλαμάνης, που σίγουρα θα βρίσκεται εντός αυτής της ακτίνας, αφού για δαύτον δεν προβλέπεται καμία διεθνής καριέρα, γι’αυτό και αντιδρά τώρα έντονα και προειδοποιεί. Φυσικά είναι μάλλον αδύνατον να αλλάξει τακτική με αυτές τις προειδοποιήσεις του Κακλαμάνη η κλίκα Μητσοτάκη, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και που άλλωστε δηλώνει ευθέως ότι θα σαρώσει το σύμπαν με εντονότερους στο διάστημα που επισήμως της απομένει.

Αλήθεια, κύριε Κακλαμάνη, εσείς στο εξής τι θα κάνετε με τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών νόμων που θα φέρει η κλίκα του Μητσοτάκη; Αν δούμε το παρελθόν σας, μάλλον μια από τα ίδια! Ναι σε όλα εντός Βουλής και μετά … φιλολογικής σημασίας πονήματα σε δυσαρεστημένες  παραταξιακές εφημερίδες, τύπου “Εστίας”, για το θεαθήναι. Τακτική Πόντιου Πιλάτου! Νίπτουν τας χείρας των χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.( Dixi et salvavi animam meam..  Αμ, δε! Δε σώζετε τίποτα, αλλά και δε σώζεστε με τίποτα, Φαρισαίοι υποκριτές τύπου Νικήτα Κακλαμάνη!) 

Στην πραγματικότητα μόνο η έγκαιρη αφύπνιση του δύστυχου του …ζωντανού, που λέγαμε, και η ανάληψη μαζικής οργανωμένης δράσης από μέρους του ενάντια στους τυράννους και βασανιστές του μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Κι αυτό πρέπει να οργανωθεί το ταχύτερο δυνατόν, πριν προλάβει η ηγεσία της κλίκας Μητσοτάκη να μετακομίσει σε Βρυξέλλες, Νιού Γιορκ ή Ουάσινγκτον, αφήνοντας πίσω της ερείπια…

Αλλά τον πρώτο λόγο στην οργάνωση της πάλης του λαού μας ευνόητο είναι πως μπορούν να τον έχουν μόνο οι συνεπείς δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, με επικεφαλής τους πραγματικούς κομμουνιστές και αριστερούς αγωνιστές αυτού του τόπου. Έτσι τότε τελειώνει οριστικά για την κοινωνία και το παραμύθι περί “λαϊκής δεξιάς”. Ας πράξουν λοιπόν όπως πρέπει εφεξής το χρέος τους όσοι πραγματικά μπορούν να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν στο σωστό κι αποτελεσματικό δρόμο την οργή του λαού.(…). Ας ανοίξουν το δρόμο στην πραγματική ιστορία του Ανθρώπου πάνω στη γη. Το μπορούν, αρκεί φυσικά να το θελήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *