
Το σημερινό επεισόδιο του σίριαλ Λύτρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Απ’ ότι δημοσιεύεται αναζητείται ο ποινικολόγος για να συλληφθεί μετά από μήνυση της συζύγου του, η οποία ισχυρίζεται ότι “ο Αποστόλης με τα ανδρικά χαρακτηριστικά” της έστειλε απειλητικά μηνύματα. Προφανώς δεν θα σταθούμε εμείς στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης. Δυο επισημάνσεις στην αθέατη πλευρά αυτής της ιστορίας θα σχολιάσουμε.
Πρώτον. Ο Λύτρας κατείχε νόμιμα δυο όπλα. Οταν προέκυψαν αυτά τα γεγονότα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και τα όπλα που κατείχε νόμιμα ο δικηγόρος, ενώ του αφαιρέθηκε και η άδεια οπλοφορίας. Αποφασίστηκε δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος να οπλοφορεί. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Οι δυο γιατροί που υποτίθεται ότι τον εξέτασαν και τον έκριναν ικανό να οπλοφορεί, θα κληθούν να λογοδοτήσουν;
Δεύτερον. Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν στους κόλπους της ταξικής αστικής “δικαιοσύνης”, παραδικαστικά κυκλώματα, στημένες δικαστικές αποφάσεις, εξαγορασμένη “λειτουργοί της Θέμιδας”. Κοιτάξτε τώρα μια σύμπτωση.
Είναι γνωστές οι δικαστικές εμπλοκές που είχε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης (στα χέρια αυτού του πλουτοκράτη βρίσκεται σήμερα και ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ) εξαιτίας του ναρκόπλοιου “Noor1”. (Μετέφερε πάνω από 2 τόνους ηρωίνη!). Γνωστό και το αποτέλεσμα.
Τυχαίνει (;) λοιπόν, την υπεράσπιση του Μαρινάκη να την είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Θέμης Σοφός. Είχε αποκαλυφθεί, λοιπόν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλίες -έχει υποκλαπεί νόμιμα και περιέχεται στην συγκεκριμένη δικογραφία– που είχε σχηματιστεί για τους κατηγορουμένων για την υπόθεση του “Noor1”. Απ’ αυτή πληροφορούμαστε ότι ο αντιπρόεδρος του ΔΣA προτείνει και κανονίζει συνάντηση με “δικό του”, όπως λέει, εισαγγελέα σε γνωστό παραλιακό κέντρο. (Προφανώς μεταξύ εδεσμάτων να καθορίσουν και την “ταρίφα”. Ξέρετε πώς γίνονται αυτές οι δουλειές…).
Αυτός, λοιπόν ο δικηγόρος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της κακοποιημένης γυναίκας. Αυτό σημαίνει ότι ο Λύτρας δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα.


0 Comments