Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιώργου Τρουλλινού (Διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας Intracom Defense)- Θυμίζουμε μια “συνάντηση” μελών του Ρουβίκωνα με μπάτσους.

Nov 11, 2024 | Ρουβίκωνας | 0 comments

Τι άλλο να γράψει πια κανείς για τη μαρτυρική και συνάμα ηρωική Παλαιστίνη, στα εδάφη της οποία εδώ και έναν χρόνο συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ζωντανή μετάδοση; Από τα βρέφη που δεν κατάφεραν ποτέ να ζήσουν τη νιότη τους μέχρι τα νεκρά πτώματα που συνθλίβονται από τανκς, οι φρικαλεότητες της αποικιοκρατικής σιωνιστικής πολεμικής μηχανής δεν έχουν τελειωμό. Παρόλα αυτά, και κόντρα σε υπέρτερες δυνάμεις, οι δυνάμεις της αντίστασης και σύσσωμος ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζουν να αντιστέκονται και να μάχονται για λευτεριά και ζωή.

Σε μια τέτοια συνθήκη, κάθε πολιτική οργάνωση και κίνημα, κάθε αγωνιστής και κάθε αγωνίστρια, που φέρουν αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, οφείλουν να χτυπούν τον εχθρό εντός των τειχών τους. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για την Παλαιστίνη, να στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού χωρίς αστερίσκους.

Σίγουρα δεν θα ακούσετε πρώτη φορά από εμάς για την επιθετική εισβολή του ισραηλινού κεφαλαίου στην ελληνική αγορά, και τη στενή σχέση του με το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους και τις κλίκες του στην ντόπια καπιταλιστική άρχουσα τάξη.

Τα τελευταία χρόνια το Ισραηλινό κεφάλαιο βρίσκεται σε επεκτατική φάση. Μαζί με το Κινέζικο και το Ευρωπαϊκό, το βλέπουμε να αγοράζει μαζικά ακίνητα σε μια διαδικασία που μπορεί να παραλληλιστεί με εποικισμό αφού η κοινωνική βάση στην Ελλάδα ήδη αντιμετωπίζει οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Παράλληλα, το ισραηλινό κεφάλαιο επεκτείνεται στον τουριστικό κλάδο, στην ενέργεια και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενώ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ισραηλινές εταιρείες είναι πίσω από τις υποκλοπές και τη διανομή ψηφιακών εργαλείων που επέτρεψαν όχι μόνο στον Μητσοτάκη και την κλίκα του, αλλά σε πάρα πολλούς Μητσοτάκηδες και τις κλίκες τους ανά τον κόσμο, να κρυφακούν τους πάντες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αποτελεί τη γέφυρα διαμέσου της οποίας το ισραηλινό κεφάλαιο επεκτείνεται και συνδέεται άμεσα με τις αγορές των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των πεδίων εκμετάλλευσης, δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμμετοχή σε εξοπλιστικά προγράμματα της αστυνομίας και του στρατού.

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο όμιλος της Intracom Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη, ήρθε σε συμφωνία με την Israel Aerospace Industries (IAI) για την πώληση του διαμαντιού του ομίλου και ανερχόμενης δύναμης στην πολεμική βιομηχανία, της Intracom Defence (IDE). Η IAE προχώρησε στην αγορά της IDE έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, κατέχοντας πλέον το 90,9% της εταιρείας.

Η IDE ειδικεύεται στην παραγωγή εκτοξευτών και υποσυστημάτων βλημάτων, χερσαίων και θαλάσσιων τακτικών επικοινωνιών, υβριδικών ενεργειακών συστημάτων κ.α.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με διάφορες χώρες-μέλη του NATO και της ΕΕ, αλλά και με την ίδια την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στον ελλαδικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η IDE αποτελεί έναν από τους στενότερους μη αμερικανούς συνεργάτες μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εργολαβικές αμυντικές βιομηχανίες, της RAYTHEON. Η IDE εδώ και χρόνια συμμετέχει στα προγράμματα κατασκευής και υλοποίησης του γνωστού αντιπυραυλικού συστήματος αεράμυνας PATRIOT, τόσο για λογαριασμό του NATO εν γένει όσο και για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και του ελληνικού στρατού, αναλαμβάνοντας ειδικότερα την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων για το ελληνικό πρόγραμμα PATRIOT. Χαρακτηριστική είναι επίσης, η 5ετής σύμβαση της IDE με την NSPA (Nato Support Agency), καθώς και η συμμετοχή και σημαντική αρωγή φορέων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ σε αυτά τα νατοϊκά αμυντικά προγράμματα.

Διευθύνων σύμβουλος της IDE είναι ο Γιώργος Τρουλλινός.

Όσο για την IAI, αποτελεί έναν κολοσσό της ισραηλινής κρατικής πολεμικής βιομηχανίας, μια μεγάλη μηχανή παραγωγής θανάτου και λουτρών αίματος στην Παλαιστίνη και ευρύτερα τη Μ. Ανατολή. Πρόκειται για τη βιομηχανία πολέμου, που μεταξύ άλλων μαζί με την Rafael, έχουν κατασκευάσει το γνωστό θολωτό σύστημα αεράμυνας του ισραηλινού κράτους, IRON DOME.

Όλο αυτό το νταλαβέρι δεν επιβεβαιώνει μονάχα την λύσσα του ΝΑΤΟ για την αμυντική ενίσχυση του μεγαλύτερου πολεμικού υπαλλήλου του κόσμου, του κράτους του Ισραήλ, αλλά και τη μανία των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να εξοπλιστούν τα ίδια με τα πολεμικά εργαλεία ενός χρόνια δοκιμασμένου επί του πεδίου αποικιοκράτη-δολοφόνου στη Μ. Ανατολή.

Δεν θέλουμε να κουράσουμε μπαίνοντας σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αναφορικά με τα εξοπλιστικά, τις διαδρομές χρήματος μεταξύ των πολεμικών βιομηχανιών της πολεμοκάπηλης και κτηνώδους συμμαχίας ΝΑΤΟ-ΕΕ και τα νέα πεδία κερδοφορίας του δυτικού ιμπεριαλισμού μέσω των εξοπλιστικών και της παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας εν μέσω πολέμου. Όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Δυτικά κράτη και δυτικός καπιταλισμός (πολεμική βιομηχανία, εφοπλιστές κ.α) έχουν πολλά να κερδίσουν από όσα διενεργούνται τόσο στη Μ. Ανατολή, αλλά και στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο. Βέβαια, από την πίτα αυτή, όλοι έχουν να φάνε. Και σε Ανατολή και σε Δύση.

Η ουσία όμως είναι μία. Ελληνικό και ισραηλινό κράτος, ελληνικό και ισραηλινό κεφάλαιο είναι σύμμαχοι στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Από τα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων που κάνουν ταξίδια για τον εφοδιασμό της ισραηλινής θανατομηχανής, τα πετρελαιοφόρα που ανεφοδιάζονται στη Motor Oil και τα κοντέινερ με πυρομαχικά που φεύγουν από ελληνικά λιμάνια με τελικό αποδέκτη τους εγκληματίες δολοφόνους του IDF, μέχρι τις δουλικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για “γη και ύδωρ” στο κράτος του Ισραήλ, προκειμένου να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο του «με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος» και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην ελληνική Βουλή.

Το ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα) και ο μπράβος του στη Μ. Ανατολή (Ισραήλ), λοιπόν, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και είναι σύμμαχοι στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Για την Παλαιστίνη δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μιλάμε και να φωνάζουμε. Δεν είναι ωστόσο αρκετό. Όσες αναλύσεις κι αν κάνουμε σχετικά με τον ιμπεριαλισμό, όσα ευχολόγια αναμασήσουμε σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου και το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Ο εχθρός είναι εδώ, και έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Δεν περιμένουμε τίποτα τίμιο και καμία σωτηρία από καμία εθνοκρατική οντότητα. Εν μέσω πολέμου και γενοκοτoνίας στη Μ. Ανατολή και με την απειλή παγκόσμιας σύρραξης, οφείλουμε ως αγωνιστές και αγωνίστριες να αναλάβουμε δράση από το δικό μας μετερίζι. Και στο νατοϊκό χωράφι που λέγεται Ελλάδα, εχθρός μας είναι η εγκληματική συμμαχία ΝΑΤΟ-ΕΕ, με αρχηγό τις ΗΠΑ.

ΝΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Ρουβίκωνας

____________________________________________

Του Γ.Γ

Μια διασκεδαστική φάση που συνέβη σαν σήμερα, πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Νοέμβρη του 2018.

Τα παραπάνω είχε γράψει έγραψε στο twitter, ο Αντρέας Ανδριανόπουλος. Στην περίπτωσή του ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση που λέμε στο χωριό μου: “Ο άνθρωπος έκοψε καπίστρι“. Είναι μια έκφραση που αποδίδεται σε όποιον έχει το ακαταλόγιστο και λέει και κάνει ότι του καπνίσει.

Ερέθισμα γ’ αυτή την τοποθέτηση του θεωρούμενου και πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού ήταν μια απρόσμενη συνάντηση μελών του Ρουβίκωνα και μπάτσων.

Ας θυμίσουμε πώς περιέγραφε το γεγονός ο μπατσοσυνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας αναφερόμενος στο περιστατικό κατά το οποίο μέλη της αναρχικής ομάδας, αντιλήφθηκαν μπάτσο να παρακολουθεί σύντροφό τους και τους ζήτησαν ταυτότητες . Είχε πει τότε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μπαλάσκας: «Οι αστυνομικοί κυκλώθηκαν από 10-15 άτομα που μόνο με την παρουσία τους ήταν απειλητικοί. Ξέρουν οι Ρουβίκωνες ότι είναι υποχρέωση του αστυνομικού οργάνου εάν δηλώσει την ιδιότητά του, είναι υποχρεωμένος να επιδείξει και την αστυνομική του ταυτότητα. Αν οι συνάδελφοι δεν έδειχναν την ταυτότητα, θα τους έκαναν ”τούμπανο” στο ξύλο. Ήταν πολλά τα άτομα και δεν υπήρχε περίπτωση να τους σώσει τίποτα». 

Τι μας είπε είχε πει ο “μεγάλος”!!! Οτι δηλαδή ο φόβος άλλαξε μεριά! Εκανε μια παραδοχή -προφανώς χωρίς να το καταλάβει- η οποία όμως έχει την αξία της.
Ουσιαστικά μας δήλωσε, ότι από δω και πέρα, οι μπάτσοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να δρουν ασύδοτα και κινδυνεύουν να γίνουν “τούμπανο” απ’ το ξύλο όταν συλληφθούν σε παρακρατικές δραστηριότητες. (Γράφουμε “παρακρατικές” γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της αστυνομίας οι δυο μπάτσοι που παρακολουθούσαν μέλος της αναρχικής ομάδας, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, αφού ήταν στην συγκεκριμένη φάση “εκτός υπηρεσίας”. Η τοποθέτηση των μπάτσων μας έλεγε συγκεκριμένα ότι “οι δύο αστυνομικοί ανήκουν στην ΥΜΕΤ και ήταν εκτός υπηρεσίας”.

Δηλαδή δυο μπάτσοι, δεν είχαν τι να κάνουν, έτσι τυχαία πληροφορήθηκαν για ένα μέλος της αναρχικής ομάδας, εντόπισαν που βρίσκεται και είπαν να τον παρακολουθήσουν. Ετσι, για να περάσουν “δημιουργικά” τον “ελεύθερο χρόνο” τους. Παπαριές δηλαδή. Πρέπει να χρωστάνε πάντως χάρη οι μπάτσοι στα μέλη του Ρουβίκωνα που απέφυγαν το ενδεχόμενο να τους κάνουν “τούμπανο στο ξύλο” και να τους στείλουν στο νοσοκομείο, όπως έκαναν στο μπατσοσυνδικαλιστή Μπαλάσκα οι συνάδελφοι του).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σταλινικός είναι τίτλος τιμής.

Γράφει ο mitsos175 Χάρηκα με την αποδοχή που έχει ο Άγιος Ιωσήφ Στάλιν στη Ρωσία. Δεν είναι μόνο ο νικητής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ο Ηγέτης που μεταμόρφωσε τη φτωχή, καθυστερημένη Ρωσία σε Υπερδύναμη. Είναι επίσης ο πολέμιος του ρεφορμισμού. Εδώ λοιπόν να...

Αγγέλα Παπάζογλου: Η Σμυρνιά ρεμπέτισσα που φύλαξε στη φωνή της έναν ολόκληρο κόσμο

Σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου 1983, έφυγε από τη ζωή στην Κοκκινιά η Αγγέλα Παπάζογλου. Μια γυναίκα που η φωνή της κουβάλησε τη Σμύρνη, την Καταστροφή, την προσφυγιά και το ρεμπέτικο. Μια μορφή που δεν καταγράφηκε με δεκάδες δίσκους, αλλά με μια ζωή ολόκληρη. Η...

Σαν σήμερα, το 1985, απεβίωσε ο αγωνιστής Σάκης Καράγιωργας

Πραγματική αντίσταση στην χούντα των Συνταγματαρχών έκανε ο καθηγητής της Παντείου, Σάκης Καράγιωργας. Τον Ιούλη του 1969, μια αυτοσχέδια βόμβα που έσκασε στα χέρια του την ώρα που τη μοντάριζε δεν του ‘κοψε μόνο το χέρι, αλλά τον οδήγησε και στη σύλληψη. Και τότε...

Σιγά τη φιλοσοφία

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ Μας έχουν πρήξει με τη δήλωση του Τσίπρα ότι το κόμμα του προσβλέπει στη δεύτερη κάλπη. Σιγά τη φιλοσοφία, δηλαδή. Οι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα είχαν την άνεση να εκπονήσουν μια προπαγάνδα που πατάει σε ρεαλιστικές βάσεις. Οχι σαν τον...

Διαχρονικά οι φασιστικές – ναζιστικές οργανώσεις δεν είναι παρά το μακρύ χέρι του συστήματος (Με αφορμή μια δολοφονική επίθεση των φασιστών σαν σήμερα το 1932)

«Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιέςκι ήθελα να φωνάξω: ‘Σταματήστε!’Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές,μ’ άκουσα να φωνάζω: ‘Ζήτω! Προχωρήστε!’» Μπέρτολτ Μπρεχτ Διαχρονικά, και αυτό μας το έχει διδάξει η ιστορία, οι φασιστικές – ναζιστικές οργανώσεις δεν είναι παρά...

Το μεγάλο πάρτι του κεφαλαίου στην πλάτη του λαού: Η «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», το σκάνδαλο της Εγνατίας και οι προκλητικές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες»

Εγνατία Οδός: Ο δημόσιος πλούτος στα χέρια των λίγων και το αδιανόητο πάρτι των «αρίστων» Η πρόσφατη ανάρτηση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, έρχεται να φωτίσει ξανά μια πραγματικότητα που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί συστηματικά να παρουσιάσει ως...

Αφιέρωμα – 17 Αυγούστου 1944: Γερμανοί κατακτητές και ντόπια δοσιλογικά καθάρματα μακελεύουν τους πατριώτες της Κοκκινιάς

– Το αστικό κράτος τα ντόπια τομάρια που πρωτοστάτησαν στο μακέλεμα του λαού της Κοκκινιάς, μόνο «εθνικοί ευεργέτες» που δεν τα ανακήρυξε! Αρχικά μιλώντας για την τρομερή κτηνωδία που διέπραξαν οι Γερμανοί κατακτητές και τα ντόπια δοσιλογικά καθάρματα που υπάκουαν...

Τι βίτσιο κι αυτό!

Γράφει ο mitsos175 «Μήτσο μου, σήμερα είναι μεγάλη γιορτή, πάω στην Εκκλησία». Καλλιόπη, πες του παπά να πάρει προφυλάξεις. Πάει με όλες και όλους. «Βρε Μήτσο, είναι ανάγκη να μου το χαλάσεις;» Επειδή θέλω την υγεία σου; «Επειδή δε ζηλεύεις καθόλου!» Από αυτό να...

Το μπλουζάκι Λαβρόφ και η «σοβιετική νοσταλγία» στη Ρωσία

Σε συνάρτηση με την περασμένη ανάρτησή μας, επαναφέρουμε ένα κείμενο που είχαμε δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο Το στιγμιότυπο με τον Σεργκέι Λαβρόφ φορώντας μπλουζάκι CCCP δεν ήταν μια τυχαία στιλιστική επιλογή. Ήταν μια συμβολική κίνηση με πολλαπλά μηνύματα: προς τη...

Ιστορικό ρεκόρ για τη δημοτικότητα του Στάλιν στη Ρωσία: Όταν η ανάγκη για δικαιοσύνη σπάει το τείχος της αστικής προπαγάνδας

Την ώρα που η δυτική αστική ιστοριογραφία και τα συστημικά ΜΜΕ συνεχίζουν την ενορχηστρωμένη επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας, εξισώνοντας ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον φασισμό, η ίδια η πραγματικότητα στη Ρωσία τούς διαψεύδει παταγωδώς. Σύμφωνα με τα συνεχή...

Επιλεγμένα Video