Για άλλη μια φορά υποκλινόμαστε στην κ. Μαρία Καρυστιανού. – Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα “απολογείται” στην πρόεδρο του Συλλόγου θυμάτων των Τεμπών

Το ότι η πρόεδρος του Συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών οδήγησε με τις εύστοχες δημόσιες παρεμβάσεις της να υποχρεώσει την πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά απολογείται σχετικά με ανακριτικό έργο για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μας οδηγεί ακόμα μια φορά να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για την αγωνιστικότητα της χαροκαμένης μάνας.

Η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς”, ξεκινάει η ανακοίνωση της κ. Κλάπας. Μάλιστα. Και αυτό τι σημαίνει κυρία δικαστίνα; Οτι αυτό που ονομάζεις “δικαστικός θεσμός” δεν επιδέχεται κριτική; Δηλαδή η δικαστική κάστα που έχει διαπρέψει στο παρελθόν, στις πιο μαύρες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας, όταν στελέχωνε τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και του μετεμφυλιακού μοναρχοφασισμού, και υπηρετούσε χωρίς κανένα πρόβλημα τη χούντα δεν επιδέχεται κριτική.

Δηλαδή είναι καταδικαστέα η τοποθέτηση αναγνώστρια μας που έκανε σύγκριση δυο δικαστικών συμπεριφορών, της περίπτωσης της κακοποιημένης 12χρονης κοπελίτσας του Κολωνού και του του επιφανούς Γιαννιώτη Πέτρου Λεύκοβιτς, ο οποίος βίαζε το ίδιο το μικρό κοριτσάκι του;

Και μας κάνει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς η πρόεδρος του Αρείου Πάγου γράφοντας: “Η διαφωνία, όμως, σε νομική προσέγγιση και ερμηνεία δεν μπορεί να εκφραστεί από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, με λοιδορία, απειλητικές εκφράσεις, υποτίμηση, προσβολή και καθύβριση των θεσμών και των κανόνων, μέσα από τους οποίους η δημοκρατία καθορίζει τα πλαίσια λειτουργίας των θεσμών. Είναι προφανές ότι η ρήξη με τους θεσμούς πλήττει καίρια τη δημοκρατία και μάλιστα πενήντα χρόνια μετά την αποκατάστασή της”.

Η κυρία Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα με τις “εξυπνάδες” αυτές έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε ένα τσούρμο ηλιθίων.

Επί της ουσίας. Αυτό που αναφέρεται σαν “Δικαιοσύνη” δεν είναι παρά ένας δομημένος μηχανισμός, πυλώνας του καπιταλιστικού συστήματος, σκληρά ταξικά και πολιτικά προσανατολισμένος. Και προφανώς δεν υφίσταται η θεωρία του Μοντεσκιέ περί διάκριση των τριών εξουσιών του κράτους. Σε όλα τα κράτη της κοινοβουλευτικής αστικής δικτατορίας, είναι παραμύθι τα περί “αδέσμευτης και ανεξάρτητης δικαιοσύνης”.
Και μόνο το γεγονός ότι οι ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων που ελέγχουν τους υφιστάμενους τους “δικαστικούς λειτουργούς” διορίζονται από την Κυβέρνηση, τα λέει όλα.

Κι αυτή η πραγματικότητα, την οποία παρουσιάζεται να αγνοεί η κ. Κλάπα την παρουσίαζε πολύ παραστατικά ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης σε ένα άρθρο του που υπογράμμιζε ότι η αστική δικαιοσύνη, “έχει μετατραπεί σε γιουσουφάκι της κυβέρνησης, χωρίς αυτονομία και αξιοπρέπεια”.

Υ.Γ: Καλύτερα να απαντήσει η κ. Κλάπα στο 74% της κοινής γνώμης και όχι στην κ. Καρυστιανού, η οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση απαντάει ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *