Εξακολουθεί να επιμένει στην βασιμότητα του δημοσιεύματος που είχε κάνει την περασμένη βδομάδα η φυλλάδα του Μάκη Κουρή, και ισχυριζόταν για την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιβάλει την επωνυμία των μπλογκ. Σήμερα με δημοσίευμα του επανέρχεται στο ίδιο θέμα.
Επικαλείτε «αντιδράσεις» που υπήρξαν και ανάγκασαν τον υπουργό Ν. Δένδρια «να ανακρούσει πρύμναν και να μη δώσει συνέχεια στη διαδικασία που είχε ξεκινήσει πιο θαρραλέα ο προκάτοχος του Σωτήρης Χατζηγάκης».
Ας δούμε την εισαγωγή, όπου υπάρχει και το «ζουμί» της φυλλάδας του Κουρή:
«Η αποκάλυψη μας, την περασμένη Κυριακή, για την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει την υποχρέωση επωνυμίας στα μπλογκ, ώστε να έχει ευθύνη ο καθένας για ό,τι γράφει και λέει, όπως συμβαίνει στις εφημερίδες, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, θορύβησε όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και μπορούν να βρίζουν, να συκοφαντούν και να λοιδορούν χωρίς κόστος, και οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που έκαναν τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια να ανακρούσει πρύμναν και να μη δώσει συνέχεια στη διαδικασία που είχε ξεκινήσει πιο θαρραλέα ο προκάτοχος του Σωτήρης Χατζηγάκης».
Επειδή ο Κουρής μάλλον δεν ξέρει την παροιμία που λέει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί», να του θυμίσουμε εμείς ορισμένα πράγματα.
Αρχικά ας μας αναφέρει «εκείνους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και μπορούν να βρίζουν, να συκοφαντούν και να λοιδορούν χωρίς κόστος». Μέχρι τώρα όσες κατηγορίες ενάντια στα μπλογκς ακούστηκαν αποδείχτηκαν αστειότητες. (Χαρακτηριστική η περίπτωση όσα αποδόθηκαν απ’ τον δημοσιογράφο Β. Χιώτη στο pressgr και η κατάληξη που είχε αυτή η υπόθεση).
Από κει και πέρα, μέχρι τώρα κανείς μπλόγκερς, έστω και ανώνυμος δεν κατηγορήθηκε δημόσια ότι «λειτουργεί σαν Κυπατζής» και το κράτος του το ανταποδίδει με το να δίνει στην εφημερίδα του τόσες κρατικές διαφημίσεις που δεν παίρνουν έντυπα με 20πλάσια κυκλοφορία απ’ ότι «Το Παρών».
Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ακριβώς ο Θέμος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική του παρουσία αποδίδοντας τον ρόλο του Μάκη Κουρή.
Οσες αδυναμίες και προβληματικές καταστάσεις κάποιες φορές που μπορεί να παρουσιάζει η μπλοκόσφαιρα, ποτέ κανένας μπλόγκερς δεν κατηγορήθηκε για «φοροφυγάς», «πλαστογράφος», «πολιτικός τυχοδιώκτης», όπως έλουσε τον Μάκη Κουρή ο «Ελεύθερος Τύπος» (1η Ιούνη του 1985).
Ας μην προκαλεί λοιπόν ο Μ. Κουρής γιατί θα του θυμίσουμε αρκετές απ’ τις «επώνυμες» δημοσιογραφικές του δραστηριότητες που δεν θα τον ενθουσιάσουν καθόλου.
Αφήστε μια απάντηση