Διαγωνίως

Του Θανάση Τσιριγώτη – “Αλφαβήτα”

Η αστική βουλή στις προηγούμενες εκλογές (2009) είχε πέντε κόμματα (ΠΑΣOΚ – ΝΔ – ΚΚΕ – ΛΑOΣ – ΣΥΡΙΖΑ). Μέχρι σήμερα έχουν «γεννηθεί» άλλα τέσσερα (ΔΗΜΑΡ – Δ. Συμμαχία – Καμμένος – Κοιν. Συμφωνία). Όλα βρίσκονται σε δεξιά κατεύθυνση και ρότα, αλλά που σημαίνει ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό διασπάται και ανασυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς, ότι η οικονομική κρίση μετατρέπεται γοργά σε πολιτική κρίση που αγγίζει πρώτιστα τα καθαρόαιμα κόμματα των ξένων και ντόπιων αστών.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣOΚ αλλά και η ΝΔ συρρικνώνονται εκλογικά, «σουρώνουν» από στελέχη και μέλη, αδυνατούν να πείσουν ακόμα, όπως λένε φίλοι της στήλης, «να πιουν και τον καφέ τους». Η δεξιόστροφη γέννα σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική άνοδο των καθαρόαιμων φασιστών της Χρυσής Αυγής, πρέπει να μας οδηγήσει σε ανησυχία και προβληματισμό.

Όσο η «αγωνιστική περπατησιά» των εργαζομένων και του λαού δε βαθαίνει και δεν παίρνει ποιοτικά στοιχεία τόσο η πολιτική δεξιά θα προσπαθεί να καρπωθεί τη διαμαρτυρία, την αγανάκτηση και το θυμό.

* * *

Ώστε στα αστικά κόμματα εκτός από τα πολιτικά ψέματα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία αλλιώς διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες! Ώστε πρέπει να στοιχίζονται μέσα στη βουλή σ’ όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Αλλιώς αποπέμπονται, διαπομπεύονται, λοιδωρούνται.

Ώστε τα αστικά κόμματα μπορούν να διασπώνται ή να «φτιάχνονται» εν μια νυκτί (κυριολεκτικά) και μάλιστα να απαιτούν από όλους εμάς τη λήθη για τα όσα έπραξαν τα στελέχη τους.

Κατά τα άλλα η αριστερά και μάλιστα η κομμουνιστική έχει «ξύλινο λόγο», «μυρίζει παρελθόν» και άλλα παρόμοια, ενώ οι πάσης φύσεως Μαυρογιαλούροι βρίσκονται στο απυρόβλητο ανεξάρτητα αν στήριζαν «παντί τρόπω» τα βάρβαρα μέτρα κατά του λαού! Δυστυχώς φίλοι μας θα συμφωνήσουμε με τους εχθρούς μας. Η αριστερά πρέπει να πάψει να εκφέρει ξύλινο λόγο την εποχή της κρίσης. Ή θα μιλάει ατσάλινα ή ας πάψει να μιλάει!! O ξύλινος λόγος είναι λίγος για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

* * *

Για τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στους γαλακτοπαραγωγούς της Δωδώνης στα Γιάννενα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία, οι αναγνώστες του Λαϊκού Δρόμου γνωρίζουν.

Εκείνο όμως που δε σχολιάστηκε ακόμα είναι η «σιγή ασυρμάτου» που τήρησε ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ.

Μηδέ φωνή μηδέ ακρόαση. Και καλά, γνωρίζουμε τις «πολιτικές παραξενιές» του Περισσού που ανακαλύπτει παντού και πάντα συνωμοσίες, προβοκάτσιες και δολοπλοκίες.

Αλλά στα Γιάννενα (21.2.2012) τον τόνο έδωσαν οι απελπισμένοι γαλακτοπαραγωγοί της Δωδώνης και κανένας κουκουλοφόρος δεν εμφανίστηκε ίσαμε το… Μιτσικέλι. Αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ ό,τι δεν ελέγχει απόλυτα είτε το λοιδωρεί είτε το αποσιωπά. Σημεία των καιρών, αλλά κρίμα! Ας βγάλουν οι γαλακτοπαραγωγοί της Ηπείρου και κάθε αριστερός αγωνιστής τα συμπεράσματά τους.

* * *

Κουβέντα να γίνεται! O λόγος για τα αιτήματα – στόχους του ΚΚΕ, τα οποία συμπαρασύρουν κι όλο το αιτηματολόγιο των ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΝΑΡ και των ποικιλώνυμων ομάδων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

Έτσι λοιπόν, το αίτημα του ΚΚΕ για το επίδομα ανεργίας, σκαρφάλωσε στα… 1400 ευρώ προκαλώντας το μειδίαμα ανέργων και εργαζομένων ή όσων έχουν την υπομονή να διαβάσουν το συνδυασμό ρεφορμισμού και αριστερισμού που διατρέχει τη σκέψη του ΚΚΕ. 1.400 ευρώ λοιπόν το επίδομα ανεργίας! 360 ευρώ δίνει το κράτος, άρα αύξηση περίπου 400%!! Για γέλια ή για κλάματα; Αλλά οι παρόλες, όσο αγωνιστικές κι αν είναι, δεν παύουν να είναι φούσκες. Πομφόλυγες όπως θα έλεγαν και οι καθαρευουσιάνοι. Τσάμπα μάγκες επί το λαϊκότερον.

* * *

Περιχαρής ο κεντρικός τίτλος του ΠΡΙΝ (11.3.2012) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

«Επιστολή ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλη Αριστερά». Σε άλλη στήλη σχολιάζουμε το περιεχόμενο της επιστολής η οποία επιδόθηκε και χέρι – χέρι. Αλλά τι σημαίνει φίλτατοι «άλλη αριστερά»; Είναι η ΔΗΜΑΡ; Oι οικολόγοι; Oι ριζοσπαστικές οργανώσεις της νέας αριστεράς; Ή μήπως θυμηθήκατε τα αλήστου μνήμης «ΠΑΣOΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις»; Όσο για μας δεν πήραμε καμία επιστολή και από βάθους πολιτικής καρδιάς ευχαριστούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ διότι σκέφτηκε σωστά.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι «άλλη αριστερά», είναι οι μαρξιστές – λενινιστές!! Ως εκ τούτου το προεκλογικό εμπόριο ενότητας δεν μας αφορά. Σωστά το κατάλαβαν… O καθείς εφ’ ω ετάχθη.

* * *

Όπως θα παρατηρήσατε όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση πυκνώνουν τα μυθεύματα για την ανάσχεσή της, καλλιεργώντας έτσι παλιές ή νέες ουτοπίες.

Τελευταίο εύρημα της αστικής προπαγάνδας είναι ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας μας. Ως πρότυπο ανάπτυξης επιδεικνύεται η Κύπρος, όπου οι υποθαλάσσιοι υδρογονάνθρακες παρουσιάζονται ως λύτρωση και το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» ως το σύγχρονο Κουβέιτ.

Η ανακάλυψη, χτες χρυσού και αργύρου, σήμερα υδρογονανθράκων, αύριο των… Νεφελίμ, λίγο διαφέρει από τη θεολογία και τη Δευτέρα Παρουσία. Έτσι, αντί ο αγρότης μας να σκάβει για νερό ή για να φυτέψει θα παρακαλάει το Θεό(;) να του δώσει πλούσιο υπέδαφος. Σαν το ρεφορμιστή που έπαιζε στο χρηματιστήριο για να τινάξει τα θεμέλια του καπιταλισμού!! Φρούδες ελπίδες για τους «πολιτικούς γεωλόγους». Η ανάσχεση της επίθεσης ενάντια στο λαό μας δε θάρθει από τα έγκατα της γης αλλά της κοινωνίας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

* * *

Ώστε κλήθηκε η Κ. Κούνεβα ως επίσημη προσκεκλημένη της Ευρ. Ένωσης στα γραφεία της στην Ελλάδα ενόψει της 8ης Μάρτη ­μέρα της γυναίκας­ με κεντρική ομιλήτρια τη Μ. Δαμανάκη (επίτροπο της ΕΕ).

Δε γνωρίζουμε αν η ­πολλαπλώς προβεβλημένη­ Κ. Κούνεβα έφτασε στη Β. Σοφίας και Μαξίμου, όπου λίγες μέρες πριν εργάτες και συνδικαλιστές κατάγγελναν τη λυκοσυμμαχία για τα μέτρα που παίρνουν οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους. Το γεγονός όμως παραμένει. Η Κ. Κούνεβα, προφανώς ύστερα από συνεννόηση, δέχτηκε να είναι επίσημη προσκεκλημένη των ευρωτροϊκανών.

Κάτι σαν κοινωνική guest star. Εμάς δεν μας εξέπληξε το γεγονός. Διότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πάνω από το κοινωνικό στέκει το πολιτικό. Στην επανάσταση θα σμίξουν. Προς το παρόν όμως η βούλα του εργάτη δε σε κάνει αυτόματα και προοδευτικό. Και δε πα να σε λένε Κ. Κούνεβα… Aς μας διαβάζουν καλύτερα οι ακτιβιστές, οι εργατιστές και οι «κοινωνιστές».

* * *

Πάπαλα οι επιχειρήσεις Π. Κωστόπουλου. Το Πασοκικό λαμόγιο που έκανε τη γκλαμουριά ιδεολογία, τη φτήνια θεσμό και την εκπόρνευση ιδεών και ανθρώπων τετραβάγγελο, φαγώθηκε από την κρίση. Δε λέμε πως δεν έβαλε στην άκρη την κονόμα του. Σιγά μη χαθούν οι Ηρακλειδείς του συστήματος. Όμως εδώ έχουμε την άνοδο και πτώση του απόλυτου μηδενικού. O βασιλιάς του τίποτα που μεσουράνησε ­ελέω Λαλιώτη­ στη δεκαετία του ’90 φαλίρησε!! Δύσκολοι καιροί για το life style, για «Νιτροϊστές», γι’ αυτούς που έφερναν τους χωροφύλακες στην IMAKO, έκαναν τη ρουφιανιά καλημέρα, την ατιμία καριέρα, το θάνατο του άλλου «πρωινό καφέ».

Η ιστορία των εργατών θα τον φτύσει κατάμουτρα όπως κάνει για τους φίλους του. Το λαμόγιο, «που ήθελε να δει τη μανούλα του στο Βόλο» καθυβρίζοντας τους ξεσηκωμένους αγρότες, μπορεί να θεωρήσει ότι βρέχει.

 

0 απαντήσεις στο “Διαγωνίως”

  1. Θανάση έχεις άδικο σε αρκετά σημεία:

    1. Πολύ καλά έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξέδωσε την επιστολή προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλη Αριστερά (εννοώντας την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ το ΕΕΚ, εσάς, το άλλο μλ κλπ). Προς ΤΙ λοιπόν το σχολιό σου που προσπαθείς να …χρεώσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως συμπεριλαμβάνει στην άλλη Αριστερά την ….ΔΗΜΑΡ, ή τις…προοδευτικές δυνάμεις;

    Ε, έχεις μεγαλώσει πια για να πετάς τέτια κεραμίδια! Λίγο ΠΡΙΝ να διάβαζες θα το ήξερες αυτό… Αλλά που…

    2. Σεβαστές οι διαφορές του ΜΛ ΚΚΕ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και εγώ ως κομμουνιστής πιστέυω πως στρατηγική ενότητα με το ΜΛ ΚΚΕ δεν μπορεί να υπάρξει και καλώς, με αυτά που λέει το ΜΛ ΚΚΕ. (πχ την μεταφυσική λατρεία του στον Στάλιν και την μεταφυσική πίστη του στην έννοια του κόμματος/πανταχού παρών και τα πάντα ελέγχοντας. Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει στρατηγική/προγραμματική σύγκλιση με την λαθεμένη εντελώς γνώμη σας Θανάση, πως στην ΕΣΣΔ υπήρξε σοσιαλισμός η οποία οφείλετε στο γεγονός πως ταυτίζετε τις μεγάλες κατακτήσεις της εκεί εργατικής τάξης σε Υγεία, Παιδεία, στέγη, με τον σοσιαλισμό, ξεχνώντας πως σοσιαλισμός σημαίνει πριν απ όλα εργατική εξουσία και εργατική δημοκρατία).

    Ανατρεπτική κοινή δράση λοιπόν όλης της Αριστεράς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *