Δημοσιοκαφρίλα


Όταν μια οργάνωση ένοπλης δράσης σκοτώνει έναν καπιταλιστή, τα μέλη της χαρακτηρίζονται στυγεροί εγκληματίες. Αν τύχει και συλληφθούν δικάζονται κάτω από ειδικό καθεστώς, αφού προηγούμενα διαπομπευθούν δημόσια.

Όταν ένας καπιταλιστής σκοτώνει μερικούς εργάτες, η πράξη του χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα. Ο ίδιος ουδέποτε συλλαμβάνεται, ούτε δικάζεται. Κάποιος παρακατιανός από τα στελέχη του αντιμετωπίζει μια κατηγορία που αναφέρεται σε αμέλεια και το όλο σκηνικό κλείνει με μια τυπική ποινή που εξαγοράζεται με κάποια χρήματα.

Όταν κάποιος κλέβει μερικά εκατομμύρια από μια τράπεζα, χαρακτηρίζεται κακοποιός. Αν τύχει και συλληφθεί τον περιμένει 10ετής φυλάκιση. Όταν οι τραπεζίτες κλέβουν δισεκατομμύρια και σπρώχνουν ανθρώπους ακόμα και στην αυτοκτονία, όταν στήνουν παιχνίδια στο χρηματιστήριο και αποκομίζουν μερικά τρισεκατομμύρια, η πράξη τους χαρακτηρίζεται έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.

Την ίδια ακριβώς τακτική κράτησε και σήμερα ο μαρκουτσοφόρος της τηλεόρασης του «Αντένα» σχολιάζοντας την είδηση της απαλλοτρίωσης κάποιων τροφίμων που έκαναν από Σούπερ Μάρκετ μερικού αναρχικοί/ες. Δεν αρκέστηκε να χαρακτηρίσει αυτή την ενέργεια «πλιάτσικο» αλλά έδειξε «ιδιαίτερη ευαισθησία» «φοβούμενος» ότι στην διάρκεια μια τέτοιας ενέργειας «μπορεί να τραυματιστεί κάποιος ανυποψίαστος πολίτης».
Το τσογλάνι ο δημοσιοκάφρος, όμως, χωρίς ίσως να το καταλάβει , έδειξε την ανησυχία στην οποία βρίσκονται οι καπιταλιστές όταν έλεγε ότι «τέτοιες ενέργειες μπορεί να βρουν μιμητές». Και σε μια τέτοια περίπτωση οι διαστάσεις που μπορεί να πάρουν παρόμοιες πράξεις θα είναι ανεξέλεγκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *