Στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, με μαχητικότητα και αισιοδοξία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για να αποκρουστεί η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία της «συμμορίας» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, για να προχωρήσει ο λαός μπροστά και ανατρεπτικά, για να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική Αριστερά και το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Νέες δυνατότητες αποκαλύπτονται στα πρώτα βήματα της εκλογικής καμπάνιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς ευρύτεροι αγωνιστές της Αριστεράς συσπειρώνονται στον αγώνα, με βάση το ανοικτό κάλεσμα του μετώπου για συμπόρευση των μαχόμενων δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ και αντισυστημικής Αριστεράς.

Παρότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχθηκε και δέχεται «φιλικά μαχαιρώματα» και διαστρεβλωτικές επιθέσεις από τις δυνάμεις της επίσημης Αριστεράς, συγκεντρώνει τα πυρά της στην ανατροπή της επίθεσης του αστικού μπλοκ και απ’ αυτή τη σκοπιά απαντά τολμηρά στο ερώτημα «ποια Αριστερά», «ποιο πρόγραμμα» και «ποιο μαζικό κίνημα» μπορεί να σταθεί νικηφόρα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σηκώνει πρωτοπόρα το γάντι της επίθεσης των ευρωκρατών και των εκπροσώπων του κεφαλαίου! Για να αναπνεύσει ο λαός απαιτείται μονομερής κατάργηση (και όχι διαπραγμάτευση) του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και όλων των άθλιων μέτρων που επιβλήθηκαν με βάση αυτά.

Απαιτείται παύση πληρωμών στους τοκογλύφους τράπεζες και ιμπεριαλιστικά κράτη, διαγραφή του χρέους. Πέρασμα των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο Δημόσιο, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο. Απαγόρευση των απολύσεων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας τώρα σε όλους τους ανέργους. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για συμβάσεις, μισθολόγιο Δημοσίου, ασφαλιστικό κ.λπ. Λαϊκή κυριαρχία και πραγματική δημοκρατία από τον λαό για τον λαό, άμεση κατάργηση των κατασταλτικών μηχανισμών και των παρακρατικών – φιλοναζιστικών δικτύων.

Για όλα αυτά είναι αναγκαία η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, με πρωτοβουλία του αγωνιζόμενου λαού, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Ελλάδα, για μια άλλη διεθνή συνεργασία των λαών στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, για την επαναστατική και σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Αναγκαία μια ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μια Αριστερά της κυβερνητικής διαχείρισης στο πλαίσιο της ΕΕ και του συστήματος ή της άσφαιρης περιχαράκωσης.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *