Τα δικά μας παιδιά


“Αύξηση- πρόκληση, με την οποία σχεδόν διπλασιάζονται οι μισθοί των δικαστών, προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες….

Ο διπλασιασμός μάλιστα των αποδοχών των δικαστών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, αποτελεί κατά τις εκτιμήσεις των νομικών πρόκριμα και για τις αντίστοιχες αυξήσεις στις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών. Στη συγκεκριμένη τροπολογία βέβαια διατυπώνεται σαφώς ότι οι όποιες αυξήσεις δεν αφορούν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Η εξαίρεση αυτή όμως, λένε δικαστές, μετά την ψήφιση του νόμου θα αποτελεί κατ΄ ουσίαν κενό γράμμα, καθώς προσκρούει ευθέως στο Σύνταγμα που εξομοιώνει τις αποδοχές των βουλευτών και των δικαστών.

Η συνολική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τις αναδρομικές αυξήσεις που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στους δικαστές εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι θα φτάσει συνολικά στα 195.000.000 ευρώ τον χρόνο (120 εκατ. υπολογίζεται η αύξηση των αποδοχών για τους εν ενεργεία δικαστές και 75 εκατ. για τους συνταξιούχους).”

ΝΕΑ

Και για να ξέρουμε ποιος πληρώνει το παντεσπάνι δικαστών και βουλευτών: «Ενώ ο φόρος εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών λόγω των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη φορολογία αυξήθηκε κατά 39,9% και 17,7% αντίστοιχα, ο φόρος που κατέβαλαν την τριετία 2004-2006 οι επιχειρήσεις για τα κέρδη τους μειώθηκε κατά 13,1%!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *