Ολα για τους τραπεζίτες με δώρο την Αγροτική

Οσο κοστίζει το ακίνητο του Τσίλερ, που έχει στην ιδιοκτησία της η Αγροτική Τράπεζα, θα δώσει η Πειραιώς για να πάρει υπό τον έλεγχο της το «καλό κομμάτι» της Αγροτικής. Με 95 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς βάζει χέρι σε καταθέσεις ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και στοιχεία ενεργητικού 14,7 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα δάνεια που εξυπηρετούνται.

Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς, που έχει ήδη λάβει 4,2 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή της (από χρήματα που φορτώνονται στις πλάτες του ελληνικού λαού ως δημόσιο χρέος, άρα δημόσια) αποκτά μια κρατική τράπεζα, η οποία καταργείται.

Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό είναι πάνω από 7 δισ., όσο θα κοστίσει η «κακή» Αγροτική Τράπεζα και η εκ νέου ανακεφαλαιοποίησή της Τράπεζας Πειραιώς. Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του οικονομικού σκανδάλου, τότε τι είναι; Και δεν είναι το μόνο, καθώς ακολουθεί το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, «πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη στην Ευρώπη τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια», αλλά και της Εμπορικής με τους 5.200 εργαζόμενους. Ειδικά η εκποίηση του Ταμιευτηρίου, εάν περάσει, θα αφαιρέσει σημαντικά κέρδη από τονκρατικό προϋπολογισμό.

Παρά την προσπάθεια της άθλιας συγκυβέρνησης και των νταβατζήδων των ΜΜΕ να κρατήσουν το θέμα στη σκιά και τις δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων της Αγροτικής και του Ταμιευτηρίου στο σκοτάδι, ο απεργιακός αγώνας κλιμακώνεται και δυναμώνει. Είναι απαραίτητο τώρα, παρά τις δυσκολίες του Αυγούστου, να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αγώνα και ανατροπής του
ξεπουλήματος, στο οποίο δίπλα στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων τραπεζών θα συσπειρωθούν οι υπόλοιποι τραπεζοϋπάλληλοι, το μαχόμενο εργατικό κίνημα, οι αγρότες και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές εταιρείες της Αγροτικής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για να περάσουν Αγροτική, Ταμιευτήριο και όλες οι τράπεζες στο Δημόσιο χωρίς αποζημίωση, υπό εργατικό έλεγχο και με στόχο την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Αυτό απαιτεί ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ, παύση πληρωμών στους τοκογλύφους για διαγραφή του χρέους.
Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

0 απαντήσεις στο “Ολα για τους τραπεζίτες με δώρο την Αγροτική”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *