Να αφεθεί ελεύθερος αμέσως ο 27χρονος – κάτω τα χέρια από την ελευθερία της έκφρασης

Είναι φορές που το θράσος και η γελοιότητα ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Κι όμως: αυτή τη στιγμή ένας 27χρονος κρατείται λόγω της δημιουργίας της σατιρικής σελίδας με την επωνυμία “Γέροντας Παστίτσιος”. Σελίδα που σατίριζε όλους εκείνους που έχουν στήσει μια κανονική επιχείρηση εξαπάτησης γύρω από υποτιθέμενα “θαύματα” που δημιουργούν οι ίδιοι και τα χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος.

Δυστυχώς δεν πρόκειται περί αστείου. Η ελληνική αστυνομία, λίγες μόλις μέρες μετά τη σχετική ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, εισέβαλε παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του 27χρονου διαχειριστή της σελίδας, κατέσχεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και τον συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Η μνημονιακή χούντα, με την πολύτιμη συμβολή της φασιστικής συμμορίας, επιβάλλει και επισήμως ένα καθεστώς Μεγάλου Αδελφού, όπου τα πάντα παρακολουθούνται, όπου η ελευθερία του λόγου πηγαίνει περίπατο, ακόμα και η σάτιρα ποινικοποιείται και διώκεται. Τι ακολουθεί;

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τη θλιβερή τρικομματική συμμορία και τα τσιράκια τους της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουν καλά ότι η εξαθλίωση που φέρνει η πολιτική τους δεν μπορεί να επιβληθεί όσο υπάρχουν έστω και οι στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες. Μας θέλουν φιμωμένους, φοβισμένους, υπό περιορισμό. Η δίωξη του 27χρονου κρύβει πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Να τους σαρώσουμε με την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας. Κάτω τα χέρια από την ελευθερία του λόγου, κάτω τα χέρια από το διαδίκτυο!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com

25/9/2012

Μία απάντηση στο “Να αφεθεί ελεύθερος αμέσως ο 27χρονος – κάτω τα χέρια από την ελευθερία της έκφρασης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *