Ετσι δουλεύει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα

Επρεπε να περάσει πάνω από μια βδομάδα από τότε του μάθαμε –απ’ το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων-, μια είδηση, συγκλονιστική την χαρακτηρίζαμε σε ανάρτησή μας εμείς, για να υπάρξει αντίδραση.
Και αυτή δεν προήλθε από κάποιον «αρμόδιο παράγοντα» ή έστω κάποιο πολιτικό κόμμα αντιπολίτευσης για τα όσα βαριά υπονοούμενα έχουν ακουστεί σε βάρος του πολιτικού προσωπικού και της χώρας μας. Αλλά από έναν γιατρό. Τον Θανάση Δρίτσα, καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με άρθρο του στην «Καθημερινή».

Αναφερόμαστε σε ένα θέμα για το οποίο σημειώναμε: «O Γερμανός σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Βόλφγκανγκ Βόνταργκ και επιδημιολόγος στο επάγγελμα καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με βουλευτές από δέκα χώρες υπέγραψαν κείμενο το οποίο προωθούν για συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την ερχόμενη βδομάδα υποστηρίζοντας ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων που υιοθέτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ήταν μια απάτη, η οποία είχε μοναδικό σκοπό να υποστηρίξει «τα συμφέροντα των εργαστηρίων παρασκευής εμβολίων».

Σε κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα εργαστήρια «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προοριζόταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού», και «εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα».

Το τι μίζες έπεσαν στους αξιωματούχους των κυβερνήσεων το υποθέτετε, φανταζόμαστε».

Να δούμε τι λέει ο γιατρός στον οποίον αναφερθήκαμε:

«Προσφάτως ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δρ Wolfang Wodarg, γιατρός πνευμονολόγος και επιδημιολόγος ο ίδιος, με αυστηρή επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούσε τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας σχετικά με τη στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πάνω στο ζήτημα της περίφημης γρίπης των χοίρων Η1Ν1, μάλιστα στην επιστολή του αυτή ο Wordag χαρακτηρίζει την εκστρατεία του ΠΟΥ εναντίον της υποτιθέμενης πανδημίας Η1Ν1 ως ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα.

Συγκεκριμένα, ο δρ Wodarg ισχυρίζεται στο κείμενό του ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους, άσκησαν πιέσεις σε ειδικούς επιστήμονες και επίσημους φορείς της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι ώστε να αναγκασθεί τελικά ο ΠΟΥ τον Ιούνιο του 2009 να ανακηρύξει ως πανδημία τη γρίπη Η1Ν1 – μόνο σε βάση υψηλής μεταδοτικότητας και χωρίς να πληρούται το κριτήριο υψηλής θνητότητας.

Ετσι οι κυβερνήσεις των λαών ακολούθησαν τις παραινέσεις των ειδικών (οι οποίοι με τη σειρά τους υποτίθεται ότι δεν εκτελούσαν παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ) και σπατάλησαν πακτωλούς χρημάτων σε εκατομμύρια εμβόλια τα οποία αφενός δεν είχαν δοκιμασθεί επαρκώς αφετέρου είχαν αμφίβολη κλινική αξία. Ετσι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εκτέθηκαν σε παρενέργειες αδοκίμαστων εμβολίων για μια νέα γρίπη που σκοτώνει μάλλον λιγότερο από την κοινή εποχική γρίπη».

Φυσικά δεν είχαμε απαίτηση να μιλήσει ο γιατρός γι’ αυτό που τονίζαμε εμείς: «Το τι μίζες έπεσαν στους αξιωματούχους των κυβερνήσεων το υποθέτετε, φανταζόμαστε». Και ούτε ποτέ πρόκειται να μάθουμε ποιοι και πόσοι «δικοί» μας εργατοπατέρες τα τσέπωσαν χοντρά.

Αλλά έτσι δουλεύει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν είναι ποιο πολλά θύματα να προκλήθηκαν από τις παρενέργειες του εμβολίου, παρά από τον ίδιο τον ιό της γρίπης. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το μάθουμε, όμως ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *