Ψεύτες για τη … δόση τους

Σερί εκβιασμών από τους δανειστές για τα 31,5 δισ. με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης

Τα πιο χοντρά ψέματα και οι πιο σκληρές αλήθειες λέγονται όταν έχει κάποιος κάτι ανάγκη. Όπως μια… δόση για παράδειγμα. Και ιδιαίτερα η δόση των 31,5 δισ. για την οποία, όπως και με τις προηγούμενες, επιχειρείται ένα νέο σερί εκβιασμών από τους δανειστές με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις του Στουρνάρα, ότι αν δεν την πάρουμε «θα πεινάσουμε», καταδεικνύει απλώς το μέγεθος του εκβιασμού προς τον λαό για ένα τεράστιο κονδύλι, από το οποίο ο κόσμος δεν θα πάρει τίποτα.
Το ίδιο επιβεβαίωσε προ ημερών και συνεργάτης του υπουργού, ο οποίος σε άτυπη ενημέρωση είπε (μάλλον του ξέφυγε την ώρα που ήθελε να εξηγήσει την πίεση από την πλευρά της τρόικας) πως «από το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή οι δόσεις θα πηγαίνουν μόνο για την πληρωμή χρέους, όχι για την οικονομία».

Όμως αυτό το αποδεικνύουν και τα απλά μαθηματικά. Όλη η δόση, όπως και οι επόμενες, θα πάει στις τράπεζες, στην εξυπηρέτηση του χρέους, σε τοκοχρεολύσια και σε κάποια κονδύλια που θα διατεθούν προκειμένου το κράτος να πληρώσει ένα μέρος από τα χρωστούμενά του προς τους ιδιώτες! Και πώς μας «σερβίρουν» το γιατί η δόση είναι απαραίτητη για να πάρει μπροστά η οικονομία; Απλά διά της… τεθλασμένης. Δηλαδή ότι όταν ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, θα μπορέσουν να ρίξουν λίγο περισσότερο χρήμα στην οικονομία ή και να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ΕΤΕπ, που παραμένει ανενεργός. Κι όμως αυτό είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο για να κινηθεί η οικονο¬μία… Και γι’ αυτό το σχέδιο ζητούνται όλες αυτές οι θυσίες από τους πολίτες!

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *