6-7 Νοέμβρη Απεργούμε και είμαστε στους δρόμους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ
6–7 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, παραμονή της 48ωρης γενικής απεργίας «άρον – άρον» [ελέω της αγίας τριάδας του κοινοβουλευτισμού, ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΠΑΜΕ], ψηφίζουμε για τα υπηρεσιακά συμβούλια, την ώρα, δηλαδή, που θα έπρεπε να δίνεται η μεγάλη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και η ψηφοθηρία πάνω  και από τους αγώνες, σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης, Τρόϊκας – ΕΕ – ΔΝΤ και απαιτείται η ενότητα και όχι η διάσπαση και η περιχαράκωση. Ας είναι κι έτσι! Μπορούμε να τους χαλάσουμε το στημένο παιχνίδι!Να αδράξουμε την ευκαιρία των εκλογών και να προπαγανδίσουμε την απεργία, ώστε να υπάρχει μαζική συμμετοχή και να γίνει μια νέα αφετηρία για ένα γενικό – παλλαϊκό πολύμορφο αγώνα διαρκείας κόντρα στις παρατάξεις του συμβιβασμού ή του αναχωρητισμού. Η σύμπλευση του ΠΑΜΕ με τις κυβερνητικές παρατάξεις, παρά τις διαφορές τους, μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι συνέχεια της κοινής πρότασης με την ΠΑΣΚ στην ΑΔΕΔΥ στις 25/10 για   μια 24ωρη απεργία μόνο! Την ίδια ώρα είναι ορατές οι πρώτες ρωγμές της συνοχής της αντιλαϊκής κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και από την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των διατάξεων για μείωση των συντάξεων, που συνδέονται  και με  την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Να σφυρηλατήσουμε την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, να οργανώσουμε τη γενική απεργία 6 & 7 Νοέμβρη για να είναι η αφετηρία ενός γενικού – παλλαϊκού πολύμορφου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, των μνημονίων,  των μεσοπρόθεσμων και των δανειακών συμβάσεων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι στη βαρβαρότητα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Γιατί αυτή η βάρβαρη – ταξική πολιτική δεν έχει όρια, όπως αποτυπώνεται και στο σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε αυτές τις μέρες και προβλέπει για το 2013 μέτρα 14,2 δις, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα ύψους 4,6 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 16, προετοιμάζοντας μια εφιαλτική τετραετία για τους εργαζομένους, με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμού Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης (ΜΠΔΣ) να προσεγγίζουν τα 19 δις ευρώ, που σίγουρα στην πορεία θα είναι περισσότερα. Γιατί τα νέα μέτρα δεν είναι  απλώς κάποιες νέες, έστω οδυνηρές, περικοπές μισθών και συντάξεων που φέρνουν περισσότερη φτώχεια [με το 35% των Ελλήνων να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως για το τρίτο τρίμηνο του 2012!]. Εκτοξεύουν την ανεργία και τη δυστυχία. Η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ στους νέους [55,6%]  και στις γυναίκες 29%, ενώ το συνολικό ανέρχεται στο 25,1%, σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία της Eurostat [στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα]. Πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, με καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, κλπ, σε συνεργασία και με άλλες αγωνιζόμενες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προκαλέσουμε ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Επίσης, στις 5/11, πρέπει να τους χαλάσουμε το στημένο παιχνίδι των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Να μαυρίσουμε και να αποκαθηλώσουμε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αυτούς δηλαδή που στηρίζουν τις πολιτικές που μαυρίζουν τη ζωή μας! Στα μουχλιασμένα δωμάτια της συνδιαχείρισης, στην «καμαρίλα» της συνδιαλλαγής επιλέγουμε «οπωσδήποτε παράθυρο», το άπλετο φως, τον αέρα των ανοιχτών δρόμων, το δρόμο του κινήματος. Το συνδικάτο χρειάζεται να ανασάνει! Να αποκαθηλώσουμε τον καθεστωτικό συνδικαλισμό, όχι μόνο εκλογικά, αλλά κυρίως στη δράση μας, στη σκέψη μας, στη ζωή των σωματείων. Με τον αέρα των Γενικών Συνελεύσεων, με την αύρα των καθημερινών συλλογικών αντιστάσεων των συλλόγων διδασκόντων, με την οριζόντια διασύνδεση των ΕΛΜΕ.

   Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

   Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού     αγώνα διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε!
   ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΞΩ η ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ –
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΝΕ, ΕΕ και  ΝΑΤΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *