Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις φωτογραφίες

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα.

Υπενθυμίζουμε πως η υπηρεσία σε προηγούμενη ανακοίνωση έλεγε πως «φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέ-φωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα».

Η ΕΛ. ΑΣ στην νέα ανακοίνωση αναφέρει:

“Είμαστε υποχρεωμένοι για την αντικειμενική και άδολη πληροφόρηση των Ελλήνων Πολιτών, μετά από την οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης ύποπτων κύκλων, που επιδιώκουν όχι μόνο την σπίλωση και την κατασυκοφάντηση των ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι με υψηλό εθνικό φρόνημα και με βαθιά συνείδηση του καθήκοντος, ακούραστα και νυχθημερόν εργάζονται, για την προστασία της Ελληνικής φυλής, από φανερούς και αφανείς εχθρούς του έθνους, αλλά (οι ύποπτοι κύκλοι) στοχεύουν και στην απαξίωση στα μάτια της ελληνικής νεολαίας του δύσκολου και επικίνδυνου λειτουργήματος της αστυνόμευσης, με απώτερο σκοπό την διασάλευση της τάξεως, την πρό-κληση κοινωνικών ανωμαλιών, την δημιουργία κλίματος ανταρσίας, αναρχίας και τρομοκρατίας. Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε στους φιλήσυχους Έλληνες Πολίτες για δεύτερη φορά την ίδια μέρα για το ίδιο θέμα, διότι η ΕΛ.ΑΣ, δεν είναι δυνατόν να αφήσει να αιωρούνται αναπάντητα ερωτήματα.

Τα ερωτήματα αυτά αν και είναι ύποπτα και στην ουσία φανερώνουν τους ανομολόγητους πόθους μιας ισχνής μειοψηφίας που αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του επίσημου κράτους και αμφισβητεί τα πορίσματα των επισήμων και νομίμων κρατικών θεσμών, ωστόσο πρέπει να απαντηθούν από την υπηρεσία όχι για να δικαιολογήσει την δράση της- η οποία φυσικά από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλήσυχων οξυδερκών ελλήνων πολιτών-, κρίνεται ως άψογη, αλλά για να βάλει ένα οριστικό τέλος στην παραφιλολογία, ώστε στοχοπροσηλωμένα να ασχοληθεί αποκλειστικά με την καταδίωξη του εγκλήματος.

Όντως το ρολόι που εντοπίζεται σε μια εκ των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν δείχνει 8:25. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το πρωί της επόμενης μέρας και ότι όλο το προηγούμενο βράδυ οι επικίνδυνοι αιμοδιψείς τρομοκράτες, υπέστησαν βασανισμούς. Άλλωστε αυτήν η συμπεριφορά από μέρους μας θα ερχόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τα ιδανικά των ελλήνων αστυνομικών. Θυμίζουμε ότι οι αρχαίοι έλληνες αντιμετώπιζαν με σεβασμό τους αιχμαλώτους. θα ήταν ιεροσυλία εμείς οι φρουροί και οι συνεχιστές των αρχαιοελληνικών παραδόσεων να προβούμε σε αδικαιολόγητες πράξεις βίας.

Αυτό που συνέβη είναι εξηγήσιμο. Το ρολόι δεν ήταν σταματημένο, αλλά λειτουργούσε κανονικά. Επίσης δεν έδειχνε λάθος ώρα, αλλά πήγαινε σύμφωνα με την ώρα Αμερικής (7 ώρες διαφορά). Αυτό κρίθηκε αναγκαίο από τα ανώτερα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, διότι αμέσως μετά την σύλληψη των επικίνδυνων, αδίστακτων ληστών- τρομοκρατών κλήθηκαν για να παράσχουν την βοήθεια τους στην ελληνική αστυνομία Αμερικανοί ειδικοί στο θέμα της τρομοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο οι Αμερικανοί φίλοι και συνάδελφοι μπόρεσαν να εγκλιματιστούν ομαλότερα και να αποδώσουν καλύτερα στο δύσκολο έργο τους.

Τέλος θέλουμε να καθησυχάσουμε τους εκπροσώπους της Κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ που όταν τους ενημερώσαμε για την παραπάνω πρωτοβουλία μας, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τι σημαίνει σε συμβολικό επίπεδο η έστω περιορισμένη και κατ εξαίρεση υιοθέτηση της Αμερικανικής Ώρας. Κατανοούμε την επιφυλακτικότητα τους και σεβόμαστε της Αριστερές και Δημοκρατικές τους ευαισθησίες, ωστόσο δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού το δικαίωμα για τον καθορισμό της ώρας στα ρολόγια που βρίσκονται στις κρατικές υπηρεσίας ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Πολιτεία και για αυτό δικαίωμα οι έλληνες αστυνομικοί θα δώσουν και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους”.

Για την αντιγραφή Γ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *