Αστυνομικοί άρπαξαν μαθητή μέσα από το σχολείο

O εκφασισμός της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου είναι μια κατάσταση που η κυβέρνηση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού έχει   κηρύξει στο σύνολο της κοινωνίας. Κάθε μέρα έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα  που αποκαλύπτουν την επίδειξη δύναμης   των κατασταλτικών  οργάνων της εξουσίας κάτω από τον έλεγχο και τις επιταγές των πολιτικών τους προϊσταμένων. Άλλοτε οι παρακρατικές συμμορίες και άλλοτε οι ένστολοι ράμπο  του νόμου και της τάξης για χάρη των πολιτικών που θέλουν το λαό εξαθλιωμένο και την κοινωνία υποταγμένη ,επιδίδονται σε ένα ξέφρενο πόλεμο κυριαρχίας φόβου και τρόμου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Προχθές  οι δρόμοι και τα συλλαλητήρια, χθες οι κοινωνικοί χώροι και τα εργοστάσια σήμερα τα σχολεία, αύριο τα σπίτια μας.  Ο φασισμός παντού.  

Όπως ενημερωνόμαστε σήμερα εδώ οι  αστυνομικές  δυνάμεις της κυβερνήσεις της εγχώριας τρόικας και των διευθυντών της, εισέβαλαν στο σχολικό συγκρότημα Νικομήδεια  της Ν. Σμύρνης για να αρπάξουν ανήλικο μαθητή μπροστά στα μάτια των συμμαθητών  για τον οποίο είχε γίνει καταγγελία – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση- όπως λέει  και η ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ την οποία και παραθέτουμε:

 

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Καλλιθέα 12/2/201
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ :για την εισβολή της Αστυνομίας σε σχολείο
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Ν. Σμύρνη, που με τέσσερις αστυνομικούς την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων του συγκροτήματος, συνέλαβε ανήλικο μαθητή, εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

Η προκλητική επίδειξη πυγμής από την Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους – με εντολή ή με ενέργεια – ασέλγησαν στο χώρο του σχολείου.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποτρέψει αντίστοιχες αυταρχικές ενέργειες από τα όργανα της τάξης μέσα στα σχολεία και να διασφαλίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Η Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δανιήλ                                                           Μάκης Μαυρέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *