Είμαστε καχύποπτοι;

Θα είμαστε καχύποπτοι αν ισχυριζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά με το στυλ δημοσιογραφίας στο οποίο επιδίδετε ο Γ. Κύρτσος;

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο συγκεκριμένος δεξιός εκδότης διευθύνει δυο εφημερίδας. –Sity Press και Free Sunday – στις οποίες κατά καιρούς βλέπουμε κραυγαλέους τίτλους για σκάνδαλα που όμως το ρεπορτάζ που ακολουθεί μόνο «φωτογραφίζει» καταστάσεις χωρίς να παρουσιάζει κανένα ντοκουμέντο που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι τα ίδια θέματα τα εξαφανίζει ως δια μαγείας τις επόμενες μέρες.
Για ποιο λόγο άραγε; Εμείς μπορούμε να υποθέσουμε όπως και οι αναγνώστες μας πιστεύουμε.

Να αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γράφει ο Γ. Κύρτσος:

«Με το πέρασμα του χρόνου διαπιστώνουμε πόσο ισχυρό είναι το κύκλωμα του ηγούμενου Εφραίμ. Υποστηρίζεται από δικαστικούς λειτουργούς, αρκετοί από τους οποίους έχουν σχέση με παραθρησκευτικές οργανώσεις. Είναι ενταγμένοι σε αυτό οικονομικοί παράγοντες της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι αντλούν τεράστια υπερκέρδη από την εμπορευματοποίηση της επιρροής της Μονής Βατοπεδίου, και γενικότερα του Αγίου Όρους. Στο κύκλωμα ανήκουν ή συνεργάζονται με αυτό κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες που προώθησαν το σχέδιο λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος προκειμένου να δημιουργηθούν εμπορικές υπεραξίες 1,5 δισ. ευρώ και μαύρο πολιτικό χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.».

Κάνει τέτοια συγκλονιστική καταγγελία και δεν τον καλεί ένας εισαγγελέας να δώσει εξηγήσεις. Και φυσικά μετά το αρχικό δημοσίευμα το θέμα εξαφανίζεται από την αρθρογραφία του Γ. Κύρτσου.

Πάμε παρακάτω. «Εύκολες “αρπαχτές” στο Αμυνας» τιτλοφορεί άλλο θέμα του με υπότιτλο «Ο Ε. Βενιζέλος στον δρόμο που χάραξε ο Α. Τσοχατζόπουλος». Στο ρεπορτάζ του διαπιστώνουμε ότι γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα γράφει. Κάνει αναφορές για το τι συμβαίνει με τους πολεμικούς εξοπλισμούς, αφήνει να εννοηθεί ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις αλλά τις επόμενες μέρες … τζίφος. Και το θέμα αυτό έχει εξαφανιστεί απ’ τις φυλλάδες του.

Τώρα βλέπουμε τον Γ. Κύρτσο -στην Free Sunday- μιλάει για «Μεγάλες αρπαχτές με τις “μεγάλες επενδύσεις”» και να διατυπώνει «ερωτηματικά» για την «επένδυση μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα γίνει με κεφάλαια από το Κατάρ στην περιοχή του Αστακού» παριστάνοντας τον απορημένο για το «ποια είναι τα κίνητρα των κυβερνητικών παραγόντων που κινούνται εκτός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας»;
Κουβέντα δεν μας λέει στο ρεπορτάζ του ούτε ποια είναι αυτά τα «κυβερνητικά στελέχη» ούτε πώς τεκμηριώνει το τίτλο του δημοσιεύματος του που μιλάει για «μεγάλες αρπαχτές».

Δημοσιογράφοι δεν είμαστε αλλά αυτός ο τρόπος δημοσιογραφίας … κάπου δεν μας κάθετε καλά.

Μία απάντηση στο “Είμαστε καχύποπτοι;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *