Το υπουργείο Πολιτισμού εκδικείται τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Πολιτισμού εκδικείται τους πολίτες της Θεσσαλονίκης υποβαθμίζοντας τον πολιτισμό της με το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο. (Δέστε το βίντεο απο συγκέντωση διαμαρτυρίας)

Το νομοσχέδιο:

Καταργεί το «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», έναν ιστορικό θεσμό, γέννημα της πόλης, που υπήρξε ανέκαθεν το σημαντικότερο βήμα των Ελλήνων δημιουργών εδώ και 50 χρόνια.

Καταργεί παράνομα τα κρατικά βραβεία ποιότητος, την κορυφαία εκδήλωση του ΥΠΠΟΤ, που παρουσιάζονταν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας το σύνολο του έργου των Ελλήνων δημιουργών.

Εξορίζει τις ταινίες από τον κεντρικό χώρο του Φεστιβάλ, τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», όπου γινόταν η προβολή τους μέχρι σήμερα, στην αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» στο Λιμάνι όπου γίνονταν οι επαναληπτικές προβολές.

Υποβαθμίζει το Μουσείο Κινηματογράφου, ένα κόσμημα της πόλης, που παρουσιάζει και αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνικού κινηματογράφου ενσωματώνοντας το στο Φεστιβάλ.

Εξαφανίζει το θεσμό των κινηματογραφικών λεσχών σε όλη την περιφέρεια που κρατάνε άσβεστη την φλόγα της συνέχειας του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Καταργεί την Γενική Συνέλευση του Φεστιβάλ που ασκούσε οικονομικό και διοικητικό έλεγχο και αποτελείτο από εκπροσώπους των φορέων της κινηματογραφικής κοινότητας και φορέων της πόλης που στήριζαν το φεστιβάλ, δημιουργώντας έτσι πλήρη αδιαφάνεια στον έλεγχο του δημοσίου χρήματος.

Δημιουργεί 4 διευθύνσεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με γραμματείς και συμβούλους, αυξάνοντας τα λειτουργικά έξοδα του Φεστιβάλ σε στιγμές οικονομικής κρίσης της χώρας .

Ο νέος νόμος του ΥΠΠΟΤ υποβαθμίζει το ιστορικό Εθνικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που αποτελεί φωνή των νέων δημιουργών με κέντρο την περιφέρεια.

Χαρίζει το, συσσωρευμένο από προηγούμενα έτη, χρέος 15.000.000€ στα ιδιωτικά κανάλια, μειώνοντας το ποσοστό τους που έπρεπε βάση νόμου να αποδίδουν στον κινηματογράφο.

Διορίζει έναν Γενικό Διευθυντή στο Ε.Κ.Κ., τον βασικό χρηματοδότη των ταινιών, καταργώντας Γεν. Συνελεύσεις και Διοικητικά Συμβούλια, αποφασίζοντας για τα πάντα ο ίδιος ο Γεν. Διευθυντής με τον Υπουργό για όλη την κινηματογραφία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – μέλη της Ε.Ε.Σ.

Το βίντεο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στην Αριστοτέλους στην τελετή έναρξης του 51ου ΦΚΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *