Αντιπαράθεση Παπανδρέου-Παπαρήγα

 

Στην συζήτηση που έγινε σήμερα στην βουλή με αφορμή την ερώτηση της Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις ακούστηκαν τα αναμενόμενα. (Δέστε το βίντεο).
Αν διαβάστε τα πρακτικά της βουλής θα δείτε ότι πέρα από την διάχυτη αμηχανία που είχε στις απαντήσεις του ο ΓΑΠ όσα έλεγε ήταν συνεχώς αντικρουόμενα.
Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε αναλυτικά στα όσα ακούστηκαν στο κοινοβούλιο τους. Αλλωστε δεν ακούσαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το «πιασάρικο» θέμα για τα ΜΜΕ ήταν ο διάλογος που έγινε μεταξύ Παπανδρέου και Παπαρήγα ήταν για τις φημολογούμενες απολύσεις στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ.

Τον παραθέτουμε:

Γ. Παπανδρέου: «Κι εσείς, κυρία Παπαρήγα, στις δικές σας επιχειρήσεις, την “Τυποεκδοτική” και στον “902”, κάνατε και μειώσεις μισθών, κάνατε και απολύσεις. Και έχετε πει εδώ στη Βουλή, ότι το κάνατε γιατί είχαμε μείωση κύκλου εργασιών. Και στην περίπτωση αυτή η λύση είπατε ότι είναι να νοικοκυρέψεις τις εταιρείες αυτές. Αυτό είπατε εσείς σε σχέση με τις δικές σας επιχειρήσεις. Και δεν δίνετε το δικαίωμα σε κανέναν άλλον να κάνει αυτό το νοικοκύρεμα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Εμείς ευχόμαστε να νοικοκυρέψετε την Τυποεκδοτική και τον “902”. Αλλά θέλουμε να σας πούμε ότι εμείς θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα σε όφελος και της χώρας και των πολιτών και των εργαζομένων και με την πρόνοια να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

Α. Παπαρήγα: «Με συγχωρείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά με μικροπρέπεια μιλήσατε απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε σχέση με την “Τυποεκδοτική” και τον “902”. Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σκοινί. Δεν πρόκειται να σας απαντήσω γι’ αυτά, γιατί πρόκειται για μικροπρέπεια».

.

Τώρα αν σας έπεισε η απάντηση της Α. Παπαρήγα …

0 απαντήσεις στο “Αντιπαράθεση Παπανδρέου-Παπαρήγα”

 1. Τεράστιο αυτογκολ οι απολύσεις σε τυποεκδοτική-902.

  Ας γυρίσουν την επιχείρηση με μόνο κομματικά στελέχη που θα κάνουν εθελοντική εργασία, διαφορετικά δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν για το ζήτημα αυτοί οι του Περισσού …

 2. Η «Τυποεκδοτική» δε στοχεύει στο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών του ΚΚΕ, των εξόδων που συνεπάγεται η εκτύπωση του «Ριζοσπάστη», διαφωτιστικού, υλικού κλπ. Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Αλλά προτίμησε, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί διαφορετικά και να υπερασπίσει την αδίσταχτη αντεργατική πολιτική του, να χρησιμοποιήσει ως μέθοδο αντιπαράθεσης τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία. Η επίθεση που έκανε στόχο έχει την ιδεολογικοπολιτική αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Νομίζει πως έτσι θα καταφέρει τη χειραγώγησή του.

  Το ΚΚΕ είναι κόμμα της εργατικής τάξης, εχθρός της τάξης των καπιταλιστών, δέχεται καθημερινά τα πυρά όχι μόνο της ιδεολογικοπολιτικής πολεμικής των αστικών επιτελείων, αλλά και τις πιο βρώμικες αντικομμουνιστικές επιθέσεις με ψευτιές. Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να εκδίδει βιβλία, θεωρητικά, πολιτικά, λογοτεχνικά, ή θεωρητικά περιοδικά, για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, της μαρξιστικής – λενινιστικής θεωρίας στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να μην έχει δικά του ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Ολη αυτή η δραστηριότητα του Κόμματος, συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο της δράσης του, χωρίς δικά του μέσα, δεν μπορεί να πραγματοποιείται. Ακόμα χειρότερα, φιμώνεται αν εξαρτιέται από τους καπιταλιστές.

  Τα ίδια ισχύουν και για τον «902». Δεν είναι και δε λειτουργεί όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. Τα αστικά ΜΜΕ δε φτιάχνονται για να βγάλουν κέρδη άμεσα. Οι επιχειρηματίες στήνουν αυτά τα Μέσα, το κάνουν γιατί είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και γιατί είναι και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κλπ.

  Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους. Για παράδειγμα, δεν του δίνουν εμπορική διαφήμιση, για λόγους καθαρά πολιτικούς. Ποιος αστός θα τον πληρώνει για να κάνει προπαγάνδα ενάντιά του; Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» είναι σχεδόν κομμένος. Τα αστικά ΜΜΕ λυμαίνονται και την εμπορική και την κρατική διαφήμιση.

 3. “Η «Τυποεκδοτική» δε στοχεύει στο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών του ΚΚΕ, των εξόδων που συνεπάγεται η εκτύπωση του «Ριζοσπάστη», διαφωτιστικού υλικού κλπ….Τα ίδια ισχύουν και για τον «902». Δεν είναι και δε λειτουργεί όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. Τα αστικά ΜΜΕ δε φτιάχνονται για να βγάλουν κέρδη άμεσα. Οι επιχειρηματίες στήνουν αυτά τα Μέσα, το κάνουν γιατί είναι Μέσα παρέμβασης στο συσχετισμό δύναμης, Μέσα αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, στήριξης και ενίσχυσης της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά και γιατί είναι και Μέσα πίεσης των ιδιοκτητών τους στα κυβερνητικά κόμματα ώστε να παίρνουν από το κράτος δουλειές, προμήθειες, έργα κλπ.

  Ο «902» είναι μέσο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ. Βρίσκεται πολύμορφα στο μάτι του κυκλώνα των αστών και των κομμάτων τους. Για παράδειγμα, δεν του δίνουν εμπορική διαφήμιση, για λόγους καθαρά πολιτικούς. Ποιος αστός θα τον πληρώνει για να κάνει προπαγάνδα ενάντιά του; Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» είναι σχεδόν κομμένος. Τα αστικά ΜΜΕ λυμαίνονται και την εμπορική και την κρατική διαφήμιση.

  Το ΚΚΕ έχει και πρέπει να έχει τα δικά του ΜΜΕ, γιατί είναι καθημερινό όπλο στη δράση του, στην ταξική πάλη, για την ανατροπή του καπιταλισμού. Αν δεν έχει δικά του ΜΜΕ σημαίνει εξαφάνιση της δράσης του. Η αντιμετώπιση του Κόμματος από τα αστικά ΜΜΕ είναι γνωστή. Αποσιωπούν τη δράση του όπως και τη δράση και των άλλων συσπειρώσεων στο κίνημα (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ κλπ.) που δρουν οι δυνάμεις του. Ακόμη και όταν την παρουσιάζουν το κάνουν είτε για να τη διαστρεβλώσουν είτε για αντιΚΚΕ και αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Επιτίθενται στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα (π.χ. οι απεργίες των ναυτεργατών, που τις παρουσίαζαν ως αιτία χρεοκοπίας της οικονομίας, όταν οι ίδιοι χρεοκοπούν το λαό).

  Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται φανερή η ποιοτική διαφορά «Τυποεκδοτικής» και «902» συγκριτικά με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τα αστικά ΜΜΕ. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι τα Μέσα του ΚΚΕ δρουν σαν σε «σοσιαλιστική νησίδα». Αντικειμενικά, δρουν σε συνθήκες καπιταλισμού. Υπόκεινται στους νόμους του και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον ανταγωνισμό των άλλων επιχειρήσεων, αλλά και την πίεση σε σημείο στραγγαλισμού ολόκληρης της αστικής τάξης. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που οι άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν για να αυξάνουν κεφάλαιο και κέρδη, όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές, χρηματιστήρια (ΔΟΛ, ΜΕΓΚΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ.) κλπ., αφού αυτά τα εργαλεία αυτομάτως οδηγούν σε άμεση εξάρτηση αυτής της δραστηριότητας από τους καπιταλιστές.”

 4. ΤΙΣ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ????/ ΧΑΧΑΧΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ

 5. "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα" διαμηνύει η Λ. Κανέλλη ένα 24ωρο έπειτα από το νομοσχέδιο σοκ της κυβέρνησης για ΔΕΚΟ και εργασιακά.
  "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι τα δικαιώματα" διαμηνύει η Λ. Κανέλλη ένα 24ωρο έπειτα από το νομοσχέδιο σοκ της κυβέρνησης για ΔΕΚΟ και εργασιακά.

  Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε "ψεύτη" τον Πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι δεν τολμά να πει την αλήθεια στους πολίτες: "Κινέζικα μεροκάματα. Αυτός είναι σκοπός του ευρωπαϊκού κεφαλαίου" είπε στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου.

  Η κ. Κανέλλη επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις οποίες είχε δεσμευτεί ότι δεν θα αδικήσει ποτέ τους ανθρώπους της εργασίας και σκωπτικά σχολίασε: "Αυτά τα έλεγε τον Μάρτιο. Έγινε περισσότερο σοσιαλιστής, τα ίδια είπε και στη Σοσιαλιστική Διεθνή".

  Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΚΚΕ μπροστά στις σαρωτικές αλλαγές η κ. Κανέλλη τόνισε χαρακτηριστικά: "Μόνο στο πεζοδρόμιο μπορούν να ανατραπούν όλα αυτά. Στον πόλεμο απαντά με πόλεμο. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι αυτά τα δικαιώματα. Γιατί όταν με οδηγούν στην γκιλοτίνα εγώ δεν μπορώ να φωνάζω μόνο συνθήματα".

  Ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή με την εμφάνιση του Όλι Ρεν στη Βουλή: "Αν τον άκουγα να λέει ότι χάνει το ποδόσφαιρο για εμάς, θα του πέταγα τα παπούτσια μου, θα τον είχα πλακώσει στο ξύλο" είπε χαρακτηριστικά.

  Στην πρόσφατη μέτρηση της MRB η κ. Κανέλλη εμφανίζεται ως η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά, ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Ε. Βενιζέλος.

  "Εγώ είμαι απλά ο εαυτός μου. Έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία. Μπήκα στην πολιτική με ένα παχυλό Πόθεν Έσχες από τη δημοσιογραφία και συνέχεια κατεβαίνω. Είμαι από εκείνους που φτώχυνε και δεν πλούτισε από την πολιτική" σχολίασε.

  Πηγή:www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *