Δεν περνάνε οι τραμπουκισμοί της κυβέρνησης

Για το αποτέλεσμα που είχε η δίκη με τους 7 νεαρούς που είχαν συλλάβει οι μπάτσοι στην Κερατέα είχαμε κάνει έναν σχολιασμό εδώ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε το σχετικό ρεπορτάζ απ’ την τηλεόραση του «Αλφα». Απ’ τα λεγόμενα των παιδιών –που τους φόρτωσαν τον μισό ποινικό κώδικα- αλλά και των κατοίκων της Κερατέας που τους συμπαραστάθηκαν, βλέπουμε τον δυναμισμό που τους διακρίνει και την αποφασιστικότητα που διαθέτουν ώστε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και κατασταλτικών μηχανισμών.

Πολύ χαρακτηριστικό επίσης, για την κατάσταση που επικρατεί στην κερατέα είναι και το ρεπορτάζ που υπάρχει στην σημερινή «Ελευθεροτυπία».

0 απαντήσεις στο “Δεν περνάνε οι τραμπουκισμοί της κυβέρνησης”

 1. Χρειάζεται κοινός αγώνας και δράση με προσανατολισμό

  Την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

  Το ΚΚΕ τάχτηκε εξαρχής κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας που αποφάσισε το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εναντιώθηκε στις απόπειρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης και εξέφρασε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν σ' αυτά τα σχέδια.

  Να σημειώσουμε ότι η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του Κόμματος τόσο σε δικές της εκδηλώσεις όσο και σε άλλες που διοργάνωσαν δήμοι και φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους οφείλει να έχει προσανατολισμό και αιτήματα.

  Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ απαιτεί:

  Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στη περιοχή και τώρα και στο μέλλον.

  Χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων – Θριασίου.

  Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων.

  Αμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

  Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας. Οι Σύνδεσμοι των Δήμων να αποτελούν τους ενιαίους διαδημοτικούς φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων με ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του έργου τους, με απρόσκοπτη ένταξη σ' αυτούς όλων των ΟΤΑ και χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς.

  Καλούμε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής (Κερατέα, Λαύριο, Καμάριζα) να αγωνιστούν κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή τη πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ).

  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ
  Δεκέμβριος 2010

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *