Σάββατο 09. Νοέμβριου 17:00 μμ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πολιτκούς κρατουμενους απ΄την Τουρκία

K-tarihli pankartΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Το Σάββατο 09. Νοέμβριου .2013 ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 17.00

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 46η  ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!
 
Η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Χθές μεταφέρθηκαν βίαια στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας οι   Erdοπan Ηakύr και Mehmet Yayla, ενώ οι Ahmet Yόksel   και Hasan Biber μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει χορηγηθεί καμιά θεραπεία αφού οι ίδιοι αρνιούνται την οποιαδήποτε παρέμβαση στον αγώνα τους. Τα μελή της επιτροπής αλληλεγγύης είναι απο το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο.

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Νοέμβρη, γύρω στις 1.30μμ, η δίκη του συνδικαλιστή, συγγραφέα και ποιητή Χασάν Μπιμπέρ στον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της έκδοσής του  στην Τουρκία. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την επόμενη Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 2 μ.μ.

Ο Μπιμπέρ, φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας (σήμερα στην 46η  μέρα) μίλησε για τις διώξεις του στην Τουρκία  και την αίτηση ασύλου του από το ελληνικό κράτος. Στην απολογία του, ανάμεσα σε άλλα είπε ότι διώκεται για την πολιτική του δράση, επειδή είναι συνδικαλιστής.
Στην κατάθεσή του ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Τάσος Κουράκης, είπε ότι ο Χασάν Μπιμπέρ κινδυνεύει  ιδιαίτερα αν εκδοθεί  στην Τουρκία,   λόγω της  συνδικαλιστικής του δράσης σε διεθνές επίπεδο. Ο δικηγόρος  Δημήτρης Σαραφιανός  και ο συνδικαλιστής Παύλος Αντωνόπουλος ήταν παρόν ως μάρτυρες υπερασπίσεις.
Ο Μπιμπέρ δήλωσε ότι θα συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι στο τέλος.
Ως επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν  καταγγέλλουμε την επίθεση και την βιαία μεταφορά των πολιτικών κρατούμενων στον νοσοκομείο. Το Ελληνικό κράτος θα είναι υπεύθυνο για ό,τι συμβεί λόγω της απεργίας πείνας.
Καλούμε όλους τους φορείς, συνδικάτα και κόμματα θα είναι αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ  ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *