Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης εναλλακτικού σχεδίου για την Κυπριακή Οικονομία

kisyapupmv51bde05489911Παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα της επιστημονικής συνεργασίας του ερευνητικού δικτύου Research on Money and Finance (RMF) και του κυπριακού ερευνητικού Ινστιτούτου Προμηθέας, σχετικά με την πορεία και τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας σήμερα.

Στόχος του προγράμματος συνεργασίας, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης, επιστημονικής μελέτης των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού οικονομικού προγράμματος για την κυπριακή οικονομία.

Η επίσημη παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων τα οποία και δημοσιοποιούνται σήμερα, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για αρχικές τεχνικές μελέτες των δύο καθοριστικών παραγόντων της κυπριακής κρίσης, του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και του δημοσίου χρέους.

Την εποπτεία του προγράμματος έχει ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας και εκτός από τα δύο ερευνητικά κέντρα, συμβάλλει ο οικονομολόγος Χ. Φλάσμπεγκ με την ερευνητική του ομάδα από τη Γερμανία.

Στους άμεσους στόχους του προγράμματος είναι και η διαμόρφωση συνολικότερων προτάσεων για την πορεία της Ευρωζώνης. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει συνεργασία με οικονομολόγους και επιστημονικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Κείμενο του Κώστα Λαπαβίτσα σχετικά με το πρόγραμμα και τη σημασία του στο:

http://costaslapavitsas.blogspot.gr/

Οι πλήρεις μελέτες και τα αποτελέσματά τους (αγγλικά και σε ελληνική μετάφραση) στο: http://www.researchonmoneyandfinance.org/

 

Το υλικό είναι διαθέσιμο για αναδημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *