Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη

 

Για την κτηνώδικη συμπεριφορά των λιμπενομπάτσων και η οποία μεταφράζεται σε δολοφονίες, ακρωτηριασμούς και βασανισμούς μεταναστών έχουμε γράψει αρκετές φορές.
Το καινούργιο «κατόρθωμα» τους το μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα για τα «Δικαιώματα των κρατουμένων».
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη» και το μεταφέρουμε όπως ακριβώς το αναφέρει αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Σακούλα στο πρόσωπο και… άλλα!

Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα βασανιστήρια; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εξπρές του μεσονυχτίου δεν συνεχίζει εν έτη 2011 το θλιβερό του δρόμο; Η ιστορία που θα διηγηθούμε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Όλα άρχισαν στις 13 Απριλίου, όταν άντρες του Λιμενικού στον Πειραιά συνέλαβαν 20χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης. Η συνέχεια γνωστή: ανάκριση, απολογία, προφυλάκιση…
Ίσως να μην είχε ιδιαίτερη αξία η αναφορά μας στο γεγονός αν δεν είχαν μεσολαβήσει απίστευτες βιαιότητες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι, ιδίως οι κρατούμενες, υφίστανται βασανιστήρια, απλώς δύσκολα προκύπτουν καταγγελίες.

Αλλά ας έρθουμε στα γεγονότα, όπως τα περιγράφει στην κατάθεσή της η 20χρονη
«….Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (…) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: “θέλεις πίπα;” “σου αρέσει η πίπα;” Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν (…)».

Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο.
Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια.

Μία απάντηση στο “Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη”

  1. Κανένας λόγος δεν είναι αρκετός για να παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων μιας χώρας και μάλιστα από επίσημα όργανα. Δυστυχώς αυτή η άθλια νοοτροπία υπήρχε και συνεχίζεται από το επίσημο κράτος, και παρακράτος, ακόμα και όταν δεν υπάρχει καμία αφορμή. Το είδαμε στις πορείες, στην Κερατέα, στους καταυλισμούς, στη δολοφονία παιδιών. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε άλλο αυτή την πρακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *