Α.Τ. Δημητσάνας: μεσαιωνικά βασανιστήρια σε βάρος της Στέλλας Αντωνίου

dikasthriaΣύμφωνα με καταγγελία που έκανε η γιατρός της Στέλλας Αντωνίου, Λίνα Βεργοπούλου, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Δημητσάνας έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της κρατούμενης  -για παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή της τον Ιούνιο του 2012. Όπως καταγγέλθηκε στον ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο,  οι αρχές του Α.Τ Δημητσάνας έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον δύο φορές να αποσπάσουν με βίαιο τρόπο, με τη μέθοδο του πνιγμού, γενετικό υλικό από την κατηγορούμενη, καθώς η ίδια αρνείται να συνεργαστεί.

Η γιατρός καταγγέλλει το γεγονός, τονίζοντας ότι πέρα από τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, η κ. Αντωνίου πάσχει από ασθένεια που απαγορεύονται οι απότομες κινήσεις της κεφαλής, καθώς βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Ανάλογη καταγγελία δημοσιεύεται και στο Indymedia:

 
Ενημερώνουμε ό,τι :
Μετά από επικοινωνία με την συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου έχουμε την εξής ενημέρωση : 5 μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής έχουν προσπαθήσει 2 φορές να της πάρουν DNA. Αρχικά, πνίγοντάς την και κλείνοντας την μύτη της ώστε να ανοίξει το στόμα και με μπατονέτα να της αποσπάσουν φαρυγγικό επίχρησμα(DNA). Στην συνέχεια βίαια τραβώντας την από τα μαλλιά αποκολλούνται τρίχες από το κεφάλι της ενώ συγχρόνως  την ρίχνουνε από την καρέκλα που κάθεται,στο έδαφος. 
Λόγω του πνιγμού και της εν γένει βίαιης συμπεριφοράς έχουν σπάσει τα αγγεία κάτω από το μάτι της με αποτέλεσμα την αιμορραγία. Τα συγκεκριμένα βασανιστήρια είναι άκρως επικίνδυνα για κάθε άνθρωπο, πόσω μάλλον για την Στέλλα λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει στο μάτι. Γιατρός επικοινώνησε με τον διοικητή του Α.Τ. Δημητσάνας Παπαζαφειρόπουλο ο οποίος της είπε ότι “η Στέλλα είναι μπροστά του και φαίνεται μια χαρά”.
Για ότι συμβεί στην Στέλλα Αντωνίου υπεύθυνοι θα είναι ο διοικητής του Α.Τ. Δημητσάνας Παπαζαφειρόπουλος και η αντιτρομοκρατική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *