Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ για τον Ν. Ρωμανό

3232Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 29η μέρα την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην παραχώρηση εκπαιδευτικής άδειας.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία στέκεται ανυποχώρητη επιδεικνύοντας αυτό ακριβώς που καθημερινά επιδεικνύει εδώ και τέσσερα χρόνια απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους: αυταρχισμό και αναλγησία.

Η διαφωνία μας με το πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει ο απεργός πείνας είναι προφανής. Ωστόσο, η αλληλεγγύη σε έναν κρατούμενο που αντιμετωπίζεται με τέτοιους όρους από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πολιτική διαφωνία, είναι καθήκον κάθε πολιτικού υποκειμένου που εκφράζει τις ανάγκες και υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Η αλληλεγγύη δεν είναι μέσο, αλλά σκοπός που έχει δύο αδιάρρηκτες πλευρές: αφ’ ενός τη στήριξη του αδικούμενου ως τέτοιου –και όχι ως ημέτερου– και αφ’ ετέρου την καταγγελία της αδικίας και του αδικούντος. Οι κρατούμενοι γενικά έχουν δικαιώματα και η στέρησή τους αποτελεί κατάφωρη αδικία.

Καθήκον είναι ο αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό,
στην αστυνομοκρατία και στο όργιο αστυνομικής βίας
ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας
Καθήκον είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Γενικότερα απαιτείται:

· Αποκατάσταση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών που σαρώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ιδίως του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει, να απεργεί, να μιλά ελεύθερα, να διεκδικεί το δίκιο και τη ζωή του.

· Ριζοσπαστικός εκδημοκρατισμός και αναπροσανατολισμός των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων, της δημόσιας διοίκησης και των κρατικών μηχανισμών, με την ενεργό και αποφασιστική συμμετοχή της εργατικής τάξης και του λαού. Εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τα φασιστικά στοιχεία, τους υπονομευτές της δημοκρατίας και όλα τα όργανα του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων, ανασυγκρότησή του σε επαναστατική δημοκρατική βάση.

· Τιμωρία των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών των ναζιστικών εγκλημάτων. Η Χ.Α. είναι εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.

· Ριζοσπαστικός εκδημοκρατισμός γενικότερα των συνταγματικών θεσμών, του πολιτικού συστήματος, του εκλογικού συστήματος, της Δικαιοσύνης, υιοθέτηση νέου Συντάγματος που θα κατοχυρώνει την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, την απλή αναλογική, τη δυνατότητα του λαού να ανακαλεί οποτεδήποτε τους αντιπροσώπους του, τη δημόσια ιδιοκτησία των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *