ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ, δείτε τα ψηφοδέλτια και τις θέσεις μας!

  • untitledΣυσπείρωση και αγώνας για  να ζήσει ο εργαζόμενος λαός για να βάλει τέλος στη φτώχεια την ανεργία χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από ευρώ και ΕΕ
  • Καταδίκη των κομμάτων του Μνημονίου, παλαιών και νέων
  • Αγώνας και πάλη για την ανατροπή – όχι στη διαπραγμάτευση και το συμβιβασμό με κεφάλαιο και ΕΕ.
  • Με την ασυμβίβαστη Αριστερά της ανατροπής

5 χρόνια μετά από την έναρξη των Μνημονίων ζούμε σε ένα τοπίο καταστροφής. Εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Πραγματική ανεργία που ξεπερνάει το 30%. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων. Μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό. Διάλυση του συστήματος υγείας και ανθρωπιστική καταστροφή. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και παράδοση του περιβάλλοντος, των δασών και των ακτών στους αδηφάγους «επενδυτές». «Σώματα Ασφαλείας» που δρουν ως πραιτοριανοί απέναντι στους διαδηλωτές. Αντιμεταναστευτική υστερία και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σαμαράς και Βενιζέλος έταζαν ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Όμως, στην πραγματικότητα η χώρα δεν πρόκειται να βγει από το καθεστώς επιτροπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για πολλά χρόνια. Η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους (17δις ευρώ για τόκους και τοκοχρεωλύσια το 2015!) σημαίνουν διαρκές μνημόνιο και μόνιμη εξαθλίωση. Οι συνθήκες  της ευρωζώνης και της ΕΕ συνεπάγονται μόνιμη επιτροπεία, συνεχή εκβιασμό για την προώθηση των πιο αντιλαϊκών πολιτικών και κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Αντιμέτωπες οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολυεθνικές με τη βαθιά κρίση του καπιταλισμού  και την οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κρίση της «Ενωμένης Ευρώπης» θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι καμιά παρέκκλιση δεν επιτρέπεται.

Αποδεικνύεται έτσι ότι ο «Ευρωπαϊκός Δρόμος», που για χρόνια μας πρόβαλλαν ως δρόμο ευημερίας και ανάπτυξης, στην πραγματικότητα είναι ένας δρόμος που καταστρέφει το παρόν και κλέβει το μέλλον των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται ένας άλλος δρόμος.  Χωρίς χρέος και μνημόνια. Έξω από ευρώ και ΕΕ. Ένας δρόμος σύγκρουσης και ανατροπής, με τις δυνάμεις της εργασίας, της γνώσης και του πολιτισμού στο τιμόνι!

Παλεύουμε για να  ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική του  κεφαλαίου , της τρόικα και της ΕΕ κι κάθε κυβέρνηση που την εφαρμόζει.  Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου καλούμε:

– Να αποδοκιμαστούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο οι δυνάμεις της καταστροφής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα νέα συστημικά σχήματα (Ποτάμι, κόμμα Παπανδρέου, κ.λπ.).

– Να μαυριστούν οι φασίστες – δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής

–  Να ενισχυθεί  η πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, η Αριστερά της αντίστασης και της ανατροπής, η Αριστερά της ελπίδας. Να μην περάσουν τα εκβιαστικά διλήμματα της δικομματικής αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νεκρανασταίνοντας τη θεωρία της «χαμένης ψήφου».
Διαβάστε ολόκληρη την Εκλογική μας Διακύρηξη

ΑΚΟΥΣΤΕ:

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

avramidis


ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευσταθίου
Δημοσιογράφος που συμμετέχει στον αγώνα της ΕΡΤ για Δημοκρατία και ελεύθερη ενημέρωση. Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος των Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τον φοιτητικό σύλλογο παιδαγωγικού και την ΕΑΑΚ και στην συνεχεια ως προεδρος του συλλογου μεταπτυχιακων και υποψήφιων διδακτορων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Εργάστηκε ως δάσκαλος, σε σχολείο με Ρομά

avramidou.

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αβραάμ
Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αγωνίζεται ενάντια στο κλείσιμο του που ανακοινώθηκε επανειλημμένα από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα από τις γραμμές της “Ενωτικής Κίνησης” και του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Είναι ενεργό μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

 

 

argyropoulouΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Στέργιου
Γεννήθηκα στις 9 Απριλίου το 1985 και μεγάλωσα στις Συκιές και έπειτα στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Τελείωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και συνέχισα ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Συμμετείχα ενεργά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007 ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και πρόσφατα στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ Ευκαρπίας). Από το 2010 εργάζομαι ως καθηγήτρια πληροφορικής στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων σε Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Β. Ελλάδος (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε.).

 

giannopoulos


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θωμά. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1995 εκδίδει και διευθύνει το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ, και τις ομότιτλες εκδόσεις. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 
lina


ΚΑΤΣΙΟΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ) του Βασιλείου
Εργαζόμενη στο χώρο του βιβλίου Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1972 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ από το 1990 συμμετέχοντας ενεργά σ’όλους τους φοιτητικούς αγώνες της περιόδου ως μέλος της σπουδάζουσας του Ν.Α.Ρ. από το 1991. Πέρα από την καθημερινή βιοποριστική εργασία ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ομάδων όπως Ρομά και ΑμεΑ. Από το 2000 εργάζεται στον κλάδο του βιβλίου και είναι μέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου του νομού του οποίου υπήρξε γραμματέας και πρόεδρος. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο χώρο του βιβλίου. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

 

kolotsios


ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓεωργίουΓεννημένος το 1962 στα Τρίκαλα. Σπουδές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής τουΑΠΘ. Εκλεγμένος με την ΑΚΜΗ σε θέσεις Μέλους, Ειδικού Γραμματέα,  Αντιπροέδρου και Προέδρου στο ΣΜΗΒΕ (Σύλλογος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βορ. Ελλάδος) και εκλεγμένο μέλος στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ/ΤΚΜ με τη Συσπείρωση αριστερών Μηχανικών. Μέλος του Συντονιστικού της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ , που προσπαθεί να συντονίσει στη Θεσσαλονίκη τους αγώνες των Μηχανικών. Μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) και από τα ιδρυτικά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

koutras


ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ζέρβα
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης. Μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την “Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία” και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του 2014. Ως ειδικευόμενος γιατρός διατέλεσε πρόεδρος  Νοσοκομειακής Επιτροπής των γιατρών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,  μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων Ιπποκράτειου και μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ με παρουσία σε όλες τις μάχες για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

 

kiriakidis

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Mηχανικών του AΠΘ. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων υπήρξε συνδικαλιστής των Αριστερών Σχημάτων Φοιτητών και είχε δραστήρια συμμετοχή σε όλα τα φοιτητικά κινήματα από το 1996 έως το 2003. Από το 2003 εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως πολιτικός μηχανικός. Είναι συνδικαλιστής στον χώρο των τεχνικών-μηχανικών μέσα από την Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών και την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών. Είναι ιδρυτικό μέλος και σήμερα Γραμματέας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Είναι μέλος της Παρέμβασης και της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης.

 

marketos

ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Αλέξανδρου
Ο Σπύρος Μαρκέτος διδάσκει ιστορία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Το Πάσχα του 2009 με το άρθρο “Ευτυχώς, επτωχεύσαμεν;” στην Αυγή άνοιξε τη δημόσια συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ), του Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ (XXXE), του International Citizen debt Audit Network (ICAN), και της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ). Από το 2011 συμμετέχει στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της Ανταρσύα.

 

mauromatis

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
Αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος του 2006-07, ενεργό μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και δραστήριο μέλος των εαακ. Ενεργός στα κοινωνικά κινήματα και δραστήριο μέλος της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος Χημείας και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

 

xenopoulos

ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου
Πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Ελευθερος Επαγγελματίας στο χώρο του επισιτισμού. Υπήρξε μέλος της Πρωτοβουλίας Μαθητών των Κατηλλειμένων σχολείων της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νόμο Αρσένη, μέλος της ΕΑΑΚ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων την περίοδο ’06-’07 του φοιτητικού κινήματος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των Πανεπιστημίων. Συμμετείχε με την ελληνική αποστολή  στη Διεθνή Συνάντηση Νεολαίας, στη Σμύρνη. Μελος της Επιτροπής Πόλης του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

 

papathomas

ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ ΚΙΜΩΝ του Θωμά.
Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος. Συμμετείχε μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης στο μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006-07, ενάντια στο Νόμο Πλαίσιο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση του άρθρου 16. Είναι μέλος του “Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση” Θεσσαλονίκης (ΝΑΡ) και εκλεγμένος στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά μέσω του δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

 

filia


ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ του Αθανασίου
Βιογραφικό της σ. Τριανταφυλλιάς Πολίτη επειδή δεν έχει πρόσβαση σε Η/Υ:
Γεννήθηκε το 1982 στη Σαμοθράκη. Από το 2000 ως το 2005 σπούδασε στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ . Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση μέσα από τις γραμμές του ΣΕΚ και της Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001, οργανώνοντας την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή διαδήλωση στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001 ενάντια στους G8 και το ΔΝΤ, όπως και στα Ευρωπαϊκά Κοινωνικά Φόρουμ που ακολούθησαν. Δραστηριοποιήθηκε στη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και
στην Παλαιστίνη. Το 2006 μπήκε στη Νομική ΑΠΘ και πήρε μέρος στο μεγάλο κύμα φοιτητικών καταλήψεων του 2006-2007.  Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της και είναι μέλος του ΠΣΟ, ενώ ταυτόχρονα παλεύει μέσα από τις γραμμές της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

 

samdanis

ΣΑΜΔΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
Γεννήθηκε στην Δράμα το 1981 και μεγάλωσε στην Προσοτσάνη. Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Mηχανικός του ΑΠΘ από το 2008. Εργάστηκε ως μισθωτός στη Χαλκιδική (2009-2011). Από 2011 διατηρεί τεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, οπού ζεί σήμερα. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα συνελέυσεων και καταλήψεων(2006-2007) για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ενάντια στην κατάργηση του αρθρου 16 του συντάγματος και στο νέο νόμο πλάισιο για τα πανεπιστήμια. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Mισθωτών Tεχνικών Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ (2011-2013). Εκλέχτηκε μέλος της Aντιπροσωπείας του TEE (2010-2013, 2013-σήμερα) και της Δ.Ε. του ΤΕΕ-Τ.Κ.Μ. (2013-σήμερα) με την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών. Eίναι μέλος της ΑΡ.Α.Σ. (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπέιρωση), οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και στην πρωτοβουλία αριστερής μετωπικής συμπόρευσης.

 

skounaki


ΣΚΟΥΝΑΚΗ ΑΡΕΤΗ του Δημόκριτου
Η Αρετή Σκουνάκη είναι μαχόμενη δικηγόρος. Πολιτικά δραστηριοποιημένη στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς από τα μαθητικά της χρόνια, είναι μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της το 1999 και από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. με το σύστημα της ετήσιας εναλλαγής. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και κατά τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε στις μεγάλες μάχες ενάντια στην αυθαιρεσία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, για την υπεράσπιση κοινωνικών αγωνιστών και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων.

stagkosΣΤΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
Γεννηθηκε στις Σερρες, το 1952. Από το 1975 δούλεψε ως βιομηχανικος εργατης στην GOOD YEAR  και ασχοληθηκε με τον  συνδικαλισμο. Εκλεκτηκε επι σειρα ετων αντπροσωπος στο ΕΚΘ, την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, και υπηρετησε το σωματειο της GOOD YEAR, απο διαφορες θεσεις (Προεδρος, Γραμματεας, οργανωτικος γραμματεας, ταμιας και εκδοτης της εφημεριδας η  “φωνη του Σωματειου μας”. Πρωταγωνίστησε στη νικηφόρα 18χρονη μάχη των εργαζομένων ενάντια στις παράνομες απολύσεις από την εταιρεία. Δουλεψε επισης ως πωλητης, συμβασιουχος στα ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, και ως οικοδομος  στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, οπου  και  εκλεχτηκε  αντιπροσωπος στο  Ε.Κ.Θ. Μετά τη συνταξιοδότησή του,  δραστηριοπηθηκε στο  ταξικο  συνταξιοδοτικο κινημα  “η  Συσπειρωση” Νομου  Θεσσαλονικης, εκλεγόμενος στο ΔΣ ως οργανωτικός γραμματέας.

 

takiΤΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του Ευαγγέλου.  Είναι συνταξιούχος δασκάλα και διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ. Έχει έντονη δράση στο γυναικείο κίνημα και είναι ιδρυτικό μέλος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Συνδικαλίστρια από τα φοιτητικά της χρόνια, εκλέχτηκε επανειλημμένα στο Δ.Σ. του Β΄Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Κίνησης». Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και σ’ όλους τους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και των πολιτικών τους.

 

tzamadanis

ΤΖΑΜΑΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αρίσταρχου
Ο Γιώργος Τζαμαδάνης είναι μαχόμενος δικηγόρος και ποιητής. Κατά τη διάρκεια της χούντας υπήρξε αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε και υποψήφιος Πρόεδρος κατά τις τελευταίες δικηγορικές εκλογές. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και κατά τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε στις μεγάλες μάχες ενάντια στην αυθαιρεσία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, για την υπεράσπιση κοινωνικών αγωνιστών και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων. 

tsifiΤΣΙΦΗ ΠΑΥΛΙΝΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Γεωργίου
Τσιφή Παυλίνα-Δέσποινα: Ενεργό μέλος των φοιτητικών κινητοποιήσεων των προηγούμενων ετών ενάντια στην υποβάθμιση και τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημείου δρώντας μέσω των φοιτητικών σχημάτων των ΕΑΑΚ. Συμμετείχε στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Γεωλογίας του Α.Π.Θ. επί σειρά ετών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τα τοπικά κινήματα γειτονιών και τα κινήματα αλληλεγγύης.

 

 

 

filipidaki

ΦΙΛΙΠΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Χρήστου. Ζει στην Θεσσαλονικη και εργάζεται στον ΕΕΣ ( ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΤΡΟΣ) απο τι 1997 ως νοσηλεύτρια – εκπαιδευτρια  με ειδικότητα τις “πρώτες βοήθειες” και την εκπαίδευση εθελοντών, κάθως ειναι  και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Εργαζομενων του Ε.Ε.Σ.  Η ποιητικής της διότητα συνοψίζεται σε δυο ποιητικές συλλογές.

 

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

vlachomitros

ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη. Γεννήθηκε το 1953 στον Παλαιόπυργο Τρκάλων από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Είναι απόφοιτος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Τμήμα Ηλεκτρολόγων. Ζει και εργαζεται στα Βασιλικα Θεσσαλονικης. Εργάστηκε ως  Ηλεκτρολόγος σε πλοίο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου και  οργανώθηκε στη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική κίνηση και στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού. Από το 1989 εργάζεται στα Βασιλικά ως Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάτης. Εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων καθώς και στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσ/νίκης.  Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Εμπόρων- Βιοτεχνών του πρώην Δήμου Βασιλικών, τον οποίο υπη΄ρετησε από τη θέση του προέδρου για εφτά συνεχή χρόνια. Το 2014 με συντρόφους και συναγωνιστές ιδρύουν το δημοτικο σχημα ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, προβάλλοντας τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Θέρμης, παίρνει μέρος στις εκλογες και εκλέγεται δημοτικος συμβουλος

 

grigoriadou

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΙΣΜΗΝΗ του Φωτίου – Ευαγγέλου. Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ. Ελεύθερος Επαγγελματίας. Φοίτησε από το 2001 έως το 2007 με ενεργή δράση στα φοιτητικά κινήματα της ίδιας περιόδου. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολυγύρου και του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Τοπογράφων Χαλκιδικής από το 2011 έως και σήμερα.

 

 

 

elean

ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου

Απόφοιτη Φυσικού ΑΠΘ.  Εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση και τον επιστιτιμό. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων την περίοδο ’06-’07 και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

 

 

zoitsa

ΛΑΘΗΡΑ ΖΩΗ του Βασιλείου, οδοντίατρος,

Απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Αυτοαπασχολούμενη οδοντίατρος. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων την περίοδο ’06-’07 και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

 

natalia

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Ιωάννη,

φοιτήτρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ., κατοικος Πολίχνης.

Μέλος της  Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου

ΝΕΣΤΟΡΑΣ

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, Ο Νίκος Νέστορας γεννήθηκε το 1959 και είναι κάτοικος Αδένδρου Θεσσαλονίκης. Από τα γυμνασιακά του χρόνια (1975) οργανώθηκε στην ΚΝΕ  και έπειτα ως φοιτητής στην Πάτρα στο ΚΚΕ. Είναι απόφοιτος του γεωλογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας. Δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος και μετά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989 και εντάχθηκε αρχικά στο ΝΑΡ. Με την ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη δράση της. Σήμερα είναι στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

ploumis

ΠΛΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Δημητρίου,  οικονομολόγος πρ. εργαζόμενος αγροτικού συνεταιρισμού Ορμύλιας Χαλκιδικής, στέλεχος του ΕΚΚΕ

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Φραγκίσκου
Μένει στον Χορτιάτη με την Δάφνη Κατσίμπα. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και σπούδασε εκεί (ΤΕΙ) και στη Θεσσαλονίκη (ΑΕΙ). Δούλεψε στην Θεσσαλονίκη στο ΙΚΑ ως υγειονομικός υπάλληλος (Τεχνολόγος Ακτινολόγος) και συνταξιοδοτήθηκε το 2014. Ενταγμένος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες από το 74. Ως ανένταχτος αριστερός συνδικαλιστής, τιμήθηκε επανειλημμένα με την ψήφο των συναδέλφων του και υπηρέτησε, ως πρόεδρος στο κλαδικό σωματείο και οργανωτικός γραμματέας στην Ομοσπονδία.  Συμμετέχει στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και στην Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, στον Α.Σ.Χορτιάτη, Επίσης συνδιαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.hortiatis570.gr , στηρίζωντας παράλληλα ενεργά τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία με το SOS Χαλκιδική

 

kouderis


ΤΣΙΜΠΕΡΑΣ-ΚΟΥΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου. Συμμετείχε στους προσφατους αγωνες του φοιτητικου κινηματος εναντια στην διαλυση της δημοσιας παιδειας μεσω των σχηματων της ΕΑΑΚ. Διετελεσε γραμματεας του συλλογου Φυσικου του Πανεπιστημιου Πατρων επι 3 ετη. Προεδρος του πολιτιστικου συλλογου ΛΑΜΟΣΑ. Ενεργο κομματι των κινηματων αλληλεγγυης της πολης.

 

ania

ΧΑΛΚΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΑ (ΑΝΙΑ) του Θεοδώρου

Απόφοιτη Μαθηματικού ΑΠΘ. Εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων την περίοδο ’06-’07 και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

 

hatzaras


ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ

Εργαζόμενος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέλος του Δ. Σ. του σωματείου Κ. Μακεδονίας (ΕΠΥΒ ΚΜ). Από την δεκαετία του ΄80 εντάχθηκε στη «Μαθητική Πρωτοβουλία» και στη συνέχεια στην ΟΣΕ. Συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων του 90-91 ως φοιτητής της Παντείου και για μια δεκαετία ως τυπογράφος στην ΠΕΛ. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της ΣΕ του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και της ΚΕΕΡΦΑ.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ» αποτελείται από νέους αγωνιστές, εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και ιστορικά στελέχη της επαναστατικής αριστεράς.

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο μαχητικός δημοσιογράφος Λ. Χαραλαμπόπουλος.

Το ψηφοδέλτιο δεν έχει επικεφαλής.

Οι υποψήφιοι είναι:

gousis

Κώστας Γούσης, νέος δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, μέλος της αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία. Το διάστημα που φοιτούσε στο ΑΠΘ, πρωτοστάτησε στο φοιτητικό κίνημα του 2006-7. Μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ.

 


???????????????????????????????

Γιώργος Γρόλλιος, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειο υ Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δάσκαλος από το 1985 μέχρι το 1999 και ήταν ένας από τους συνδικαλιστές που ίδρυσαν και συγκρότησαν τις Συσπειρώσεις – Παρεμβάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

delastik

Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος και διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας της ανεξάρτητης Αριστεράς Πριν. Ασχολείται ειδικά με θέματα εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής, για τα οποία έχει συγγράψει εφτά βιβλία. Μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

 

 

thanasoulas

Θανασούλας Δημήτρης, συνταξιούχος τραπεζικός, πρώην συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ, ιδρυτικό στέλεχος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

 


katsiavalos

Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος, συνταξιούχος μεταλλειολόγος, διετέλεσε μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ως συνεργαζόμενος με την Πανεπιστημονική

 

 

rousis


Γιώργος Ρούσης, αγωνιστής της κομμουνιστικής αριστεράς, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, μαρξιστής ερευνητής και συγγραφέας

 

sakellaropoulos

Σπύρος Σακελλαρόπουλος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέλος του Πανελλαδικού Γραφείου της ΑΡΑΝ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

stamatopoulos

Αντώνης Σταματόπουλος, τεχνίτης σιδηροδρόμων, πρώην πρόεδρος εργαζομένων σωματείου ΜΕΤΡΟ, επιστρατευμένος απεργός.

 

stavropoulos

Τάσος Σταυρόπουλος, φιλόλογος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Eκπαιδευτικών. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής. Είναι γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Σχεδίου Β΄.

 

 

stillou


Μαρία Στύλλου, ηγετικό και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ, υπεύθυνη του περιοδικού «Σοσιαλισμός από τα κάτω», με μεγάλη διαδρομή στο κίνημα και στην Αριστερά, ξεκινώντας από τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1950

 

fwteli

Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ από το 1994. Τους τελευταίους δεκαεννέα μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο “μαύρο” και για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως ενεργό μέλος του ERTOPEN.

 

xaralampopoulos


Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Unfollow. Ασκεί ανεξάρτητη, αποκαλυπτική δημοσιογραφία και ασχολείται με το μαχητικό ρεπορτάζ. Αυτό τον έχει φέρει σε σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα και ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας.

Περιοχή συνημμένων
Προβολή βίντεο YouTube ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 25/1/2015

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 25/1/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *