Μ-Λ ΚΚΕ: Να αθωωθούν οι αγωνιστές στα Χανιά

aitcolorimx7Την Τρίτη 10 Μαρτίου γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών, κατηγορούμενων για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρής Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011! Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.

Στη δίκη της 10 Μάρτη, κατηγορούμενοι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νομού Χανίων, η Γραμματέας του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αγωνιστές των κινημάτων.

Οι διώξεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών της τρόικας – της ΕΕ, του ΔΝΤ και ΕΚΤ καθώς και των μνημονιακών κυβερνήσεων που έσπειραν φτώχεια δυστυχία και εξαθλίωση. Απέναντι στην πεισματική αντίσταση του κόσμου της εργασίας, προσπάθησαν να επιβάλουν τις πολιτικές τους εξαπολύοντας σωρεία δικών και διώξεων σε όλη τη χώρα.

Παρ’ όλες τις διώξεις, τη βία των ΜΑΤ και τη μαύρη προπαγάνδα, δεν τα κατάφεραν.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εννέα αγωνιστές και δηλώνουμε ότι:

• Υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τους αθώους αγωνιστές, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας

• Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.

Μ-Λ ΚΚΕ

Αθήνα: Αριστοτέλους και Αβέρωφ 23, τηλ. 210 8227992

Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 53 Β, ΤΗΛ 2310 234156

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *