Θεματικό ψηφιακό περιοδικό για το έργο του Ερνέστο Λακλάου

11130546_10205450006642311_415965093_nΣτις 13 Απριλίου 2014 ο σπουδαίος μετα-μαρξιστής πολιτικός θεωρητικός Ερνέστο Λακλάου πέθανε στη Σεβίλλη. Ο ξαφνικός θάνατός του συγκίνησε τους μαθητές του και όλους όσοι είχαν επηρεαστεί από τα γραπτά του.

Μήνες μετά το θάνατό του Λακλάου, το έργο του αναδεικνύεται σε κλειδί  για την κατανόηση των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων. Με βάση αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το παρόν θεματικό ψηφιακό περιοδικό με σκοπό να δώσουμε μια συνοπτική αλλά επαρκή εικόνα για το ποιος ήταν ο Λακλάου και τι υποστήριξε στο έργο του.

Το αφιέρωμά μας περιλαμβάνει μια συνέντευξη των Λακλάου και Μουφ που δημοσιεύθηκε το 1998 στο περιοδικό Red Pepper, ένα απόσπασμα που πραγματεύεται το έργο του Λακλάου από το βιβλίο Το αριστερό ημισφαίριο του Razmig Keucheyan, τη νεκρολογία του Robin Blackburn για τον Λακλάου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Guardian, ένα άρθρο που παρουσιάζει πολύ συνοπτικά κάποια από τα βασικά σημεία του έργου του Λακλάου, ένα άρθρο που συνοψίζει αρκετές από τις κριτικές που δέχθηκε ο Λακλάου και τις συζητήσεις που δημιούργησε η θεωρία του και τέλος ένα απόσπασμα από το βιβλίο Laclau: a critical readerστο οποίο αναδεικνύεται η σημασία του κορυφαίου έργου του Λακλάου και της Μουφ, Ηγεμονία και Σοσιαλιστική Στρατηγική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *