Ραχήλ Μακρή: «Θυµίζουµε στον κ. Στουρνάρα ότι οι Γερµανοί εκτελούσαν τους ταγµατασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν»

raxil_makri_3Μετά την επιστροφή από τη Ζωή Κωνσταντόπουλου της έκθεσης νομισματικής πολιτικής 2014 – 2015 που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, η Ραχήλ Μακρή θα μηνύσει αύριο το πρωί τον διοικητή της ΤτΕ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για δηλώσεις του οι οποίες προωθούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ και διασαλεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Αύριο το πρωί θα καταθέσω μήνυση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα», δήλωσε στο koutipandoras.gr η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θυµίζουµε στον κ. Στουρνάρα ότι οι Γερµανοί εκτελούσαν τους ταγµατασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν» σημειώνει η κα Μακρή σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει, η «θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι: “Η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Grexit” ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συµβάλει, ούτε την ηρεµία στο τραπεζικό σύστηµα προάγει αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστηµα και εντάσσεται στο σύνολο εκβιαστικών πιέσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί µια κοινωνικά και οικονοµικά επαίσχυντη πρόταση».

«∆εν είναι δυνατόν ο πρώην Υπουργός Οικονοµικών και νυν ∆ιοικητής της ΤτΕ να αγνοεί ότι σύµφωνα µε τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνθήκη λειτουργίας αυτής η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπληρώνει η κα Μακρή.

Σύμφωνα με την κα Μακρή, «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να βασίζει την τραπεζική ρευστότητα στον έκτακτο µηχανισµό ELA, τον οποίο κάποιοι µέχρι εχθές αγνοούσαν και λοιδορούσαν, και να υφίστανται εµπρηστικές δηλώσεις πανικού που θα αυξήσουν την εκροή καταθέσεων πέραν των 30 δισ. ευρώ που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας για το διάστηµα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015, χωρίς να µας διευκρινίζει εάν έχει πράξει το παραµικρό για να ανασχέσει το φαινόµενο».

Όπως καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι αρµόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόµενου δόλου στο σύνολο των δηλώσεων που διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήµατος και υποκινούν άµεσα ή έµµεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Πηγή: “Κουτί Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *