Φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ

Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Εάν πιστεύουν τα τσιράκια και τα ναζιστικά σκυλιά των εφοπλιστών και του κεφαλαίου ότι με τις επιθέσεις αυτές θα τρομοκρατήσουν την ΠΕΝΕΝ είναι γελασμένοι. Αντίθετα με αυτήν και άλλες επιθέσεις ισχυροποιούν το ταξικό κίνημα για να αντιμετωπίσει την φασιστική απειλή και να επιβάλει οι Νεοναζιστές να κλειστούν μια για πάντα στα λαγούμια τους, πλήρως απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τον λαό και τους εργαζομένους.

 

2 απαντήσεις στο “Φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ”

  1. […] εφόδου της ναζιστικής συμμορίας που μόλις σήμερα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *