Αίγιο: Σοκαριστική μαρτυρία – “Χόρευε” μετά το τροχαίο ο οδηγός

Πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο. Δεν φρέναρε το όχημα πριν την τραγωδία. Εξωδικαστικό συμβιβασμό επιδιώκει η οικογένειά του.

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσον αφορά στο τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, στο οποίο γιαγιά και το εγγόνι της έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από αυτόκινητο.

Συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων, που έτρεξε πίσω από το αυτοκίνητο μετά το δυστύχημα, αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι το όχημα σταμάτησε αρκετά μέτρα μετά την πρόσκρουση, χωρίς να έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και άρχισε να χορεύει για να του δείξει ότι δεν είχε πιει. Κοίταξε τα θύματα, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον ΑΝΤ1, από το 2016 εκκρεμεί δικαστήριο για τον 28χρονο με σοβαρές κατηγορίες. Μία μέρα εκείνου του έτους υπήρξε καταδίωξη στην Αθήνα καθώς δεν σταμάτησε σε μπλόκο. Τον καταδίωξαν δύο αστυνομικοί, με τον έναν μάλιστα να τραυματίζεται. Ο οδηγός είχε ξεφύγει τότε και συνελήφθη πολύ αργότερα. Πήγαν στο σπίτι του και εκεί βρέθηκε ότι κατείχε ένα παράνομο όπλο και κάποιες ναρκωτικές ουσίες.

Έτρεχε με 145 χλμ./ώρα όταν παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι

Τρεις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο έτρεχε ο έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο, σύμφωνα με το πόρισμα της Τροχαίας.

Ο 28χρονος νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του επιδιώκει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια των θυμάτων.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και πιο συγκεκριμένα με 145χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή, όπου το όριο είναι τα 50 χλμ/.ωρα. Οι μετρήσεις των ειδικών έδειξαν ότι πάτησε φρένο μετά την πρόσκρουση, αφού δηλαδή είχε χτυπήσει θανάσιμα την γιαγιά και το εγγονάκι της. Το φρενάρισμα διακρίνεται στο οδόστρωμα σε μήκος 100 μέτρων και υπολογίζεται ότι το αυτοκίνητο μπήκε στη στροφή με 145 χλμ/ ώρα, εκσφενδονίζοντας το μωρό 20 μέτρα μακριά.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. Τρεις μέρες μετά το φρικτό τροχαίο που προκάλεσε φαίνεται ότι παλεύει με τις τύψεις του. “Είμαι συντετριμμένος και αναλαμβάνω την πλήρη υπαιτιότητα του δυστυχήματος, αναλαμβάνω το σύνολο της ευθύνης που μου αναλογεί. Δεν είχα σκοπό να εγκαταλείψω τη γυναίκα και το μωρό, έπαθα κρίση πανικού γι’ αυτό και νοσηλεύομαι σε ψυχιατρείο. Ζητώ συγγνώμη και δίνω χείρα φιλίας στην οικογένεια των θυμάτων, να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε” δήλωσε.

Επικοινωνία με την οικογένεια του μωρού και της 67χρονης έτσι ώστε να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ζητάει η οικογένεια του 28χρονου. “Η εντολή την οποία έχω αλλά είναι και δική μου νομική επιλογή είναι να προσπαθήσουμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια των θυμάτων με τον οποιονδήποτε τρόπο, να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σκληρή δικαστική αντιπαράθεση” δήλωσε ο συνήγορος του οδηγού, Αλέξης Κούγιας.

“Έχουμε καταρρεύσει οικογενειακώς, έχουμε όλοι υποστεί ψυχικό σοκ. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια των θυμάτων” είπε η μητέρα του 28χρονου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *