Ο νόμος της ατιμωρησίας των μπάτσων που φέρνει διαφθορά.

Το δυσώδες διεφθαρμένο κομμάτι της ΕΛΑΣ που σχετίζεται διαχρονικά με τα σκοτεινά κυκλώματα trafficking έφερε για πολλοστή φορά στην επιφάνεια η τραγική περίπτωση της 18άχρονης στην Ηλιούπολη, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τον ένστολο προαγωγό.

Ο νόμος της ατιμωρησίας που φέρνει διαφθορά.

Αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια ότι οι επίορκοι αστυνομικοί «πωλούν προστασία» σε οίκους ανοχής, ενώ πολλοί από αυτούς σχετίζονται με παντοδύναμα κυκλώματα σωματέμπορων που έχουν διεθνείς διασυνδέσεις. Μέχρι σήμερα ελάχιστοι οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι στις δικαστικές αίθουσες και ακόμη λιγότεροι καταδικάστηκαν αμετάκλητα για τις παρανομίες τους. Ο λόγος είναι η «τρομοκρατία» και οι αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στα θύματα και τα συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να ανακαλέσουν τις αρχικές τους καταθέσεις ή να μην εμφανιστούν στη διάρκεια της δίκης.

Σημαντικό ρόλο στην ατιμωρησία των «ένστολων νταβατζήδων» έχει δυστυχώς κι ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης, το οποίο με προκλητικότατο τρόπο απαλλάσσει κατά καιρούς ή ρίχνει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς αμφισβητώντας με ρατσιστική διάθεση τις καταθέσεις-καταγγελίες των γυναικών-θυμάτων.

Βιασμοί σε περιπολικά!

Στην επαρχία έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις επίορκων αστυνομικών που συμμετείχαν σε παντοδύναμα κυκλώματα μαστροπών και ιδιοκτητών κακόφημων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε εξωθούσαν οι ίδιοι στην πορνεία ή και βίαζαν εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ακόμη και ανήλικες αλλοδαπές.

Στα δεκάδες δικαστικά βουλεύματα που συντάχτηκαν πριν από χρόνια και σε καταθέσεις περιγράφονται εξωπραγματικές ιστορίες ανείπωτης φρίκης με φυλακισμένες κοπέλες μέσα σε δωμάτια-κλουβιά με κάγκελα, οι οποίες αναγκάζονταν να εκδίδονται σε δεκάδες πελάτες την ημέρα υπό την απειλή των ξυλοδαρμών και των βασανιστηρίων, ενώ βιασμοί έχουν καταγραφεί επίσημα ακόμη και μέσα σε περιπολικά!

Οι μαρτυρίες των γυναικών-θυμάτων trafficking μέσα από τις επίσημες καταθέσεις τους -ογκώδες υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento- είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές.

Αστυνομικοί νταβατζήδες

«Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στην Καρδίτσα μάς πίεζε να κάνουμε έρωτα με πελάτες σε δωμάτια που βρίσκονταν στον χώρο του καταστήματος. Επειδή δεν δεχόμουν, ο ιδιοκτήτης κι ένας σερβιτόρος με έπιανε από τα μαλλιά, με γρονθοκοπούσε και με κλωτσούσε. Στο κατάστημα (…) έρχονταν και αστυνομικοί. Είμαι κατηγορηματική ότι υποχρεώθηκα κάποια στιγμή να κάνω συντροφιά σε αστυνομικό (…) Αυτοί πότε έρχονταν ως πελάτες και πότε ως όργανα για να ελέγξουν (…) Μας υποχρέωναν να κάνουμε έρωτα με τους αστυνομικούς οι οποίοι μάλιστα δεν πλήρωναν (…) Σε άλλο μπαρ που μας μετέφεραν στην Ηλεία όπου σύχναζαν και αστυνομικοί πολλές φορές για να αποφύγουμε τις βίζιτες προφασιζόμασταν ότι έχουμε περίοδο και τότε ο ιδιοκτήτης του μπαρ μάς οδηγούσε στις τουαλέτες για έλεγχο» καταθέτει η 24χρονη τότε Ουκρανή Ιρίνα.

Συγκλονιστική είναι και η κατάθέση της Ουκρανής Νιανιέλας, η οποία κακοποιήθηκε τόσο βάναυσα μια νύχτα στην Ηλεία ώστε αναγκάστηκε να πηδήξει γυμνή από ένα αυτοκίνητο προκειμένου να ξεφύγει από τους βασανιστές της. Τελικά βρήκε καταφύγιο στην αυλή ενός αρτοποιείου στο ΓΙανόπουλο Αμαλιάδας και το πρωί τη βρήκε έκπληκτος ο ιδιοκτήτης του να τρέμει από το κρύο και το σοκ. Με τη βοήθειά του και μιας φαρμακοποιού που της έδωσε ρούχα και παπούτσια η άτυχη κοπέλα φυγαδεύτηκε.

Αθώος ο αστυνομικός

Φρίκη προκαλεί και η περίπτωση της Ουκρανής Ολγας Μπ. Πριν από μερικά χρόνια κατήγγειλε δημόσια τον βιασμό της από αστυνομικό της Αμαλιάδας. Ο ένστολος ύστερα από ακροαματική διαδικασία πολλών ωρών κρίθηκε αθώος από τον πρώτο κιόλας βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας με τις τέσσερις ψήφους των ενόρκων, ενώ την καταδίκη του ζήτησαν οι τρεις δικαστές της έδρας υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα.
Η δικαστική απόφαση είχε προκαλέσει σάλο πανελλαδικά και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φεμινιστικές οργανώσεις.

Βούλευμα μνημείο ατιμωρησίας

Μνημείο προκλητικής ατιμωρησίας επίορκων αστυνομικών, γιατρών μαιευτήρων και άλλων προσώπων που εμπλέκονταν κατά το παρελθόν σε κύκλωμα trafficking στην Ηλεία, αλλά και προκλητικής απαξίωσης της γυναικείας υπόστασης είναι το 91/1999 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Εννέα αστυνομικοί που σύχναζαν κατά το παρελθόν και κάλυπταν τη λειτουργία νυχτερινού μπαρ της φρίκης, στο οποίο ο ιδιοκτήτης εξωθούσε στην πορνεία ανήλικες αλλοδαπές και δύο μαιευτήρες οι οποίοι προέβαιναν σε παράνομες διακοπές κύησης όταν οι ανήλικες έμεναν έγκυες από τους «πελάτες», απαλλάχτηκαν με ένα σκεπτικό που από τη μία ντροπιάζει τον θεσμό της Δικαιοσύνης και από την άλλη επιβεβαιώνει ίο γενικότερο κλίμα και την πρόθεση ατιμωρησίας των ένστολων και άλλων «επώνυμων» προσώπων που εμπλέκονται σε κυκλώματα trafficking.

Για μεν τους μαιευτήρες που έκαναν εκτρώσεις στις ανήλικες αλλοδαπές οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έπρεπε να απαλλαγούν διότι «οι πιο πάνω γιατροί αγνοούσαν παντελώς την ηλικία των αλλοδαπών» καθώς πίστευαν ότι «οι αλλοδαπές ήταν ενήλικες πεποίθηση στην οποία συνετέλεσε η αναπτυγμένη σωματική τους διάπλαση»!
Για τους δε αστυνομικούς οι δικαστές αποφάσισαν να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος τους καθώς δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν με ευκρίνεια τα χαρακτηριστικά και την ηλικία των αλλοδαπών γυναικών «λόγω του χαμηλού φωτισμού και της αναπτυγμένης σωματικής τους διάπλασης». Οι δικαστές επίσης έκριναν αναξιόπιστες τις καταθέσεις των ανήλικων αλλοδαπών γυναικών κατά των αστυνομικών καθώς όσα ανέφεραν «στηρίζονταν σε εικασίες που ως έρεισμα είχαν την πλανημένη πεποίθηση που τους είχε δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης του μπαρ».

Πηγή: Μάκης Νοδάρος – Documento

Μία απάντηση στο “Ο νόμος της ατιμωρησίας των μπάτσων που φέρνει διαφθορά.”

  1. […] «Στην επαρχία έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις επίορκων αστυνομικών που συμμετείχαν σε παντοδύναμα κυκλώματα μαστροπών και ιδιοκτητών κακόφημων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε εξωθούσαν οι ίδιοι στην πορνεία ή και τις βίαζαν -και μέσα σε περιπολικά- εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ακόμη και ανήλικες αλλοδαπές», τονίζεται στο δημοσίευμα που αξίζει να το διαβάσετε: .Ο νόμος της ατιμωρησίας που φέρνει διαφθορά. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *