Μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών της, η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την οποία κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για την υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους. Για δεύτερη μέρα σήμερα οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συνέχισαν την απεργία τους με κλειστά θέατρα, μουσικές σκηνές και διακοπή τηλεοπτικών γυρισμάτων. Παράλληλα προειδοποιούν την κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αν παραμένει στην άτεγκτη στάση της.

Βασικά αιτήματα τις πανκαλλιτεχνικής κινητοποίησης είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση προς τη σωστή κατεύθυνση, του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και η ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν πέντε με έξι χιλιάδες κόσμου, από όλους τους κλάδους της Τέχνης, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές, μαριονετίστες, σπουδαστές και πολλοί νέοι άνθρωποι. Περίπου 2.000 ήταν η εκτίμηση της αστυνομίας.

Αυτό που επίσης πρέπει να υπογραμμιστεί είναι η δημόσια τοποθέτηση που έκανε ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο που επιλέγει γ’ αυτή την θέση μετά από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία. Ο προηγούμενος που ήταν σ’ αυτό το πόστο, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και βρέθηκε διευθυντής του Εθνικού θεάτρου με απευθείας διορισμό από την Υπουργό Λ. Μενδώνη.
Μια απλή σύγκριση για το τι σημαίνει “εγώ με την αξία μου … και δεν χρωστάω σε κανέναν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *