7 Φλεβάρη, Αγροτική κινητοποίηση στην Αρτα

Λάβαμε και παραθέτουμε:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή που με περισσή αυστηρότητα εφάρμοσε η κυβέρνηση, εναντίον των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου.

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνοντας τον αγώνα επιβίωσης, στην προσπάθειά τους να στήσουν μπλόκο έξω απ’ την Καρδίτσα αντιμετώπισαν την αγριότητα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είχε καμία τύχη. Τα τρακτέρ παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί κάτω απ’ τον Ε65, στην παλιά εθνική οδό Καρδίτσας-Αθήνας. Παράλληλα καθημερινά θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65 ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Οι αγώνες των συναδέλφων στη Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ενισχυθούν με κινητοποιήσεις και στο νομό μας.

Αγωνιζόμαστε για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη χρονιά που πέρασε και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής μας, θα μας εξασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στην κατανάλωση. Αγροτικό πετρέλαιο και πλαφόν 0,07 ευρώ /kw στο αγροτικό ρεύμα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει στο 100% απ’ τις φυσικές καταστροφές άμεσα και δίκαια.

Όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *