Ο Πολάκης φεύγει για να δικαιωθούν, μεταξύ άλλων, ένας “κηπουρός” του ΓΑΠ και ένας βραβευμένος για τον αντικομμουνισμό του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμεση και καίρια η τοποθέτηση του ΚΚΕ που σχολιάζοντας την εντολή που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, για την ανάρτηση του Π. Πολάκη. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει: .”… Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους”.

Και εδώ θα κάνουμε δυο επισημάνσεις. Που ήταν αυτός ο “ευαίσθητος” εισαγγελέας όταν στις 30 Γενάρη του 2022 ο Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής χαρακτήριζε “υπόκοσμο” και “συμμορίτες” τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου;

Απευθυνόμενος τότε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis είχε πει επί λέξη: “Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά”. Πολύ πιο σοβαρές ήταν αυτές οι κατηγορίες που απεύθυνε ο Μητσοτάκης προς τους δημοσιογράφους, απ’ αυτές που έγραψε στην ανάρτησή του ο Πολάκης.

Και τέλος πάντων αφού ο δικαστικός λειτουργός θέλησε να ποινικοποιήσει τις πολιτικές απόψεις, γιατί δεν το έκανε και τότε που ο Αδωνις Γεωργιάδης ούρλιαζε δημοσίως ότι “θα γδάρει και θα λιώσει” τους πολιτικούς του αντιπάλους; Δεν εκδήλωνε πρόθεση διάπραξης εγκλημάτων τότε ο υπουργός, ενώ τώρα ο Πολάκης είναι υπόλογος σε  “διέγερση πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων”; Τι επιλεκτικές “ευαισθησίες” είναι αυτές;

Αυτή είναι η μια πλευρά. Η άλλη είναι η εσωτερική αντιπαράθεση που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι είναι ειλημμένη απόφαση από τον Τσίπρα να διαγράψει από το κόμμα τον “αψύ Σφακιανό”. Προς το παρόν ο επκεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ “ξήλωσε” τον Πολάκη από Τομεάρχη Διαφάνειας και στην θέση του τοποθέτησε τον Γιάννη Ραγκούση. Ξέρετε, αυτόν τον “κηπουρό” του ΓΑΠ που “μεγαλούργησε” σαν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πρώτα και σαν υπερυπουργός- συντονιστή μετέπειτα και “στόλιζε” με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον σημερινό αρχηγό του.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη σκηνή του σίριαλ Πολάκη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 28/2 όταν θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος με παρουσία του πρώην αν. υπουργού και ο Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με “τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος”.

Εκεί θα “βγουν τα μαχαίρια” και θα δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν. Είναι ενδιαφέρον πάντως η ανάρτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα “το κουτί της Πανδώρας” με τίτλο “Οργή στο twitter για την εισαγγελική παρέμβαση κατά Πολάκη-Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης για τον Βουλευτή“.

Εδώ να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Ενας άλλος ορκισμένος εσωκομματικός αντίπαλος του Πολάκη είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Αυτός είχε κάπως διαφορετική πολιτική διαδρομή, από τον αντικαταστάτη του Πολάκη στο πόστο του Τομεάρχη Διαφάνειας. Ο Κούλογλου, κάπου “παρκάρισε” τις «επαναστατικές» ανησυχίες που είχε στο νεανικό του παρελθόν και είδε τα πράγματα με κυνικό «ρεαλισμό» και προσαρμόστηκε ανάλογα! Θήτευσε, για χρόνια στην κρατική τηλεόραση, ενώ “Ευρωπαϊκή Ενωση και Πανεπιστήμιο Χάγκεν βράβευσαν τον Κούλογλου και τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις του” όπως είχε γράψει ο “Ριζοσπάστης” και έτσι κατέληξε σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν κάποιους μήνες, λοιπόν, ο Σ, Κούλογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Action24 εκτίμησε πως ο Παύλος Πολάκης «κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ» και ζήτησε από τον Τσίπρα να τον διαγράψει απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υπήρξε σφοδρή αντίδραση από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει σταθερή στήλη στην εφημερίδα Documento και υπογράφει με το ψευδώνυμο Ι. Σ. Καριώτης. (Αν ισχύουν οι πληροφορίες μας πρόκειται για ένα άτομο, προερχόμενο από το ΚΚΕ, που έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ), που με άρθρο του πήρε ανοιχτά τα μέρος του Παύλου Πολάκη γράφοντας ένα ύμνο για τον “αψύ Κρητικό”. Γι’ αυτό εκτιμούμε ότι αν ο Τσίπρας διαγράψει τελικά τον Πολάκη, τότε θα έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι οβιδιακές.

2 απαντήσεις στο “Ο Πολάκης φεύγει για να δικαιωθούν, μεταξύ άλλων, ένας “κηπουρός” του ΓΑΠ και ένας βραβευμένος για τον αντικομμουνισμό του ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.”

  1. Και πολύ τον ανέχθηκε η ροζουλη αντιπολίτευση από τα lidl Αυτός ο πασοκοποιημενος οργανισμός ποιος δεν καταλάβαινε την πλήρη υποταγή του στον αμερικανικό παραγοντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *